Karri Eliassonin hierontapöydällä käy muun muassa suomalaisia NHL- ja KHL-tähtiä.

Helsinkiläinen Karri Eliasson on toiminut urheiluhierojana kuusi vuotta. Omaa urheiluhieronta-alan yritystä hän on pyörittänyt yhtiökumppaninsa kanssa noin kolme vuoden ajan.

Eliassonilla on itsellään vahva jääkiekkotausta. HIFK:n kasvatilla löytyy pelejä niin nuorten SM-sarjoista kuin miesten Suomi-sarjasta. Peliura oli myös osasyy siihen, että hän hakeutui urheiluhierojaksi.

– Omalla peliuralle sattui sen verran loukkantumisia, että kiinnostuin alasta. Jouduin käyttämään useasti urheiluhierojan ja fysioterapeutin palveluita. Onhan omasta urheilutaustasta tietty ollut hyötyä tällä alalla.

Lukion jälkeen Eliassonin piti hakea opiskelemaan fysioterapiaa, mutta päätyikin Pasilassa sijaitsevaan Suomen urheiluhierojaopistoon. Hieman alle vuoden kestävän maksullisen koulutuksen aikana käydään läpi anatomiaa ja erilaisia hierontatekniikoita. Kuitenkaan vielä kouluun mentäessä, hän ei ollut varma siitä, onko urheiluhieronta ammatti, mitä hän haluaa tehdä.

– Kun koulussa pääsi tekemään hierontoja, niin silloin kiinnostus alaa kohtaa vahvistui, ja tuli tunne, että näitä hommia haluan tehdä jatkossakin. Meillä kävi myös koulussa maksavia asiakkaita, ja se oli hyvää harjoituista tulevaa ammattia varten, Eliasson kertoo.

Karri Eliassonilla on kuuden vuoden kokemus urheiluhierojan ammatista.

 

Urheiluhieroja koulutuksen jälkeen Eliasson jatkoi opiskeluita ammattikorkekoulussa osteopatian parissa. Kyseiset opiskelut ovat lopputyötä vaille valmiina. Ammattikorkeakoulussa hän tutustui nykyiseen yhtiökumppaniinsa Joonas Lahtiseen. Kaverukset ovat pyörittäneet Helsingin Töölössä sijaitsevaa Idealfysiota hieman alle kolme vuoden ajan.

– Ajatus oman yrityksen perustamisesta syntyi sitä kautta, että haluttiin tehdä asioita omalla tavalla. Ideat saa myös nopeammin ja helpommin käyttöön omassa yrityksessä. Isossa organisaatiossa työskennellessä tuntui siltä, että parannusehdotukset ja ideat menivät kuuroille korville, Eliasson toteaa.

Urheiluhierontapaikkoja löytyy paljon ja alalla on kova kilpailu. Kaverusten yritys on kuitenkin onnistunut kasvattamaan asiakasmääriä koko ajan. Osoituksena siitä, heillä on nykyisin kaksi työntekijää, kun aluksi he pyörittivät toimintaa kahdestaan. Resepti menestykseen on yksinkertainen.

– Tekee työt niin hyvin, kun osaa. Asiakas haluaa silloin tulla uudestaa, ja parhaimmassa tapauksessa suosittelee meitä tutuille. Tällä systeemillä olemme edenneet, ja emme esimerkiksi ole markkinoineet itseämme ollenkaan.

Tulevaisuuden suunnitelmia löytyy ja mahdollinen laajentuminenkin on ollut esillä.

– On siitä ollut puhetta Joonaksen kanssa. Toisen toimipisteen avaaminen ollaan heitetty ilmoille, ja saa nyt nähdä, mitä pari seuraavaa vuotta tuo tullessaan. Kuitenkin pidämme Joonaksen kanssa itse hieromisesta, “ison” yrityksen pyörittäminen ei niinkään kiinnosta, Eliasson myhäilee.

Idealfysioon sisääntullessa kiinnittää huomion seinällä oleviin nimikirjoituksiin. Tarkempi tutkailu paljastaa, että kyseessä on suomalaisten NHL– ja KHL-pelaajien nimikirjoituksia. Kyseisten sarjojen ollessa tauolla kesällä, käyvät tähdet kerran viikossa hierottavana.

Suomalaisten huippukiekkoilijoiden nimikirjoituksia Idealfysion seinällä.

 

Valitettavasti hän ei voi puhua asiakkaistaan nimillä. Eliasson paljastaa kuitenkin, että hänen kiekkotaustalla on ollut vaikutusta asiaan, miten kyseiset pelaajat ovat päätyneet hänen hierontapöydälle.

– Pelikaveri HIFK-ajoilta hakeutui ensin hierottavakseni. Kyseinen pelaaja käy samoilla jäillä kesäisin muiden suomalaisten NHL- ja KHL-tähtien kanssa, ja sitä kautta muut tähtipelaajat päätyivät asiakkaikseni.

Yhteistyö tähtipelaajien kanssa toimii myös toiseen suuntaa. Pelaajat ovat nimittäin vinkanneet Eliassonille uusista koulutusmahdollisuuksista Torontossa, jossa hän kävi opiskelemassa uusia tekniikoita viime syksynä viisi kertaa.
Urheiluhierojan ammatti tuntuu olevan oikea valinta Eliassonille, koska asiakkaat ja hän itse vaikuttavat olevan tyytyväisiä.

Teksti: Ville Sonninen

Kuvat: Oskari Andersson