Tulevaisuuden lupaukset-sarja esittelee HEOn Kulta-tapahtumaan osallistuvia mielenkiintoisia henkilöitä eri linjoilta.

 

Kasper Leppäsen perhetaustasta voi päätellä, että visuaalisuus on miehellä verissä: hänen isänsä on arkkitehti ja äitinsä design-suunnittelija. Leppäsen isosisko kävi muutama vuosi sitten HEOn radio- ja tv-journalismilinjan ja huomatessaan, että koulussa voi opiskella myös graafista suunnittelua, hän kehotti pikkuveljeään harkitsemaan kyseistä linjaa.

Leppänen on pienestä pitäen piirtänyt paljon, mutta kiinnostus ruokaan vei hänet yläasteen jälkeen suoraan Perhon Liiketalousopistoon kokkilinjalle. Hän tekikin viisi vuotta töitä eri ravintoloiden keittiöissä, mutta alan huonopalkkaisuus ja työn stressaavuus saivat hänet haluamaan muutakin. Hän ei halunnut jämähtää paikoilleen. Lopulta Leppänen otti isosiskonsa vihjeestä vaarin, etsi itse lisätietoja HEOsta ja päätti hakea kouluun.

HEOn aikana päätös suunnanmuutoksesta on osoittautunut oikeaksi. Leppänen on ollut iloinen koulussa toteutetuista useista erilaisista projekteista ja siitä, että omia töitä on saanut näkyville muunmuassa koulun seinille. Graafisen suunnittelun linja osallistuu Kulta-tapahtuman Gender-näyttelyyn, johon he saivat tehdä aiheeseen liittyen yhden tai useamman teoksen. Leppänen itse teki kolmen kuvan kollaasin.

– En näe tulevaisuudessa palaavani keittiön puolelle, kyllä graafinen suunnittelu tuntuu itselleni omimmalta.

HEOon kuuluvan kuuden viikon työharjoittelun Leppänen suorittaa Kotipizzan markkinointitiimissä, jonka toimisto sijaitsee Helsingin Kalasatamassa. Hän laittoi itse Facebookiin media-alan työtorille yleisen hakemuksen, jonka kautta häneen otettiin yhteyttä. Työpaikka vaikuttaa lupaavalta ja hän odottaa sitä innolla.

 

Leppänen aikoo tosissaan jatkaa alan parissa ja hakee tänä keväänä Metropolian graafisen suunnittelun linjalle jatko-opiskelemaan. Suunnitelmissa hänellä oli myös Aalto-yliopisto, mutta tällä hetkellä koulujutut täyttävät päivät niin, että hänellä ei ollut aikaa koulun lukuisiin ennakkotehtäviin.

Tulevaisuudentoiveissa hänellä siintää työpaikka jossakin mainostoimistossa ja freelancer-työt graafisen suunnittelun parissa. Jos koulupaikka ei tällä kertaa aukea, hän jatkaa kokoaikaisena MySafetyllä vakuutusmyyjänä, jossa hän tällä hetkellä työskentelee muutaman kerran viikossa.

Psst, Kasper Leppänen on suunnitellut myös Trombitin ulkoasun eli varmaa on, että tästä miehestä kuullaan vielä!

 

HEO Kulta – Kulttuuri- ja taideviikot KOKO-teatterissa 3.-14.4.2018. Graafisen suunnittelun linjan gender-aiheinen näyttely nähtävillä koko tapahtuman ajan. 

 

Teksti: Tuuli Vähämäki

Kuvat: Jaana Valjanen