Liigan runkosarja saatiin pakettiin tiistaina 13.4, ja jännitystä riitti aina voittomaalikilpailuihin asti. Rauman Lukko oli varmistanut oman paikkansa runkosarjan kärjessä jo aikaisemmin, mutta sijoista 4-8 käytiin tiukkaa kamppailua viimeisiin vihellyksiin saakka. Tekstissä käsitellään allekirjoittaneen näkökulmasta se, mitä jäi käteen päällimmäisenä liigakaudesta 20-21. 

 

Muutoksia läpi kauden

 

Liigan runkosarja saatiin polkaistua käyntiin 1.10.2020 maailmanlaajuisen pandemian määräämissä puitteissa. Jääkiekon nälkä oli monella kannattajalla suuri lokakuussa, koska edellinen kausi oli jouduttu lopettamaan runkosarjaan ilman playoff kevään tuomaa kiimaa. Jäähalleissa korona rajoitukset näkyivät lohkottuina katsomoina, tyhjinä penkkeinä sekä maskipäisinä kannattajina, tämä ei kuitenkaan kannattajien tunnelmaa latistanut. Peleissä oli tunnelmaa niin kentällä kuin katsomoissa ja yleisö otti todella hyvin poikkeus ajan ohjeistukset vastaan. Tämä näkyi nimenomaan maskeina, turvaväleinä sekä käsihygienian muodossa. Asiat hoidettiin mallikkaasti, mutta silti joulukuussa oltiin veitsen terällä. Heti joulukuun alussa liiga pysähtyi kahdeksi viikoksi päättämään kauden jatkosta. Kauden keskeyttäminen ei kuuleman mukaan ollut vaihtoehto, mutta uskoo ken tahtoo.

 

Vihdoin kahden viikon pähkäilyn jälkeen kausi saatiin jälleen käyntiin kahdella suurella muutoksella: ei yleisöä sekä kaikille pelaajille koko visiirit käyttöön. Vaikea kuvitella parempaa tapaa viedä lajista paremmin tunnelma, kun näillä kahdella toimella. Ikäviä uudistuksia, mutta tärkeintä on mennä pelaajien sekä kannattajien terveys edellä. Itse en voi sanoa, mitä on pelata ammattilaisjääkiekkoa Suomen korkeimmalla sarjatasolla akvaario päässä, mutta yhden asian voin sanoa. Puhuttaessa Suomen seuratuimmasta urheilulajista ja sen pelaamisesta ilman yleisöä, niin tunnelmaan ei vain pääse. Runkosarjan toiseksi viimeinen Tappara-Kärpät ottelu muistutti lähinnä elokuussa pelattavia harjoitusotteluita, kun kahden dynastian taistelua suorasta pudotuspelipaikasta. Akvaarioista voin sen verran sanoa, että muutama pelaaja joiden kanssa asioista vaihdoin mielipiteitä sanoivat kaikki samaa: enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Liiga Oy:lle on pakko nostaa hattua runkosarjan läpiviennistä, mutta ainakin omalla kohdallani en voi sanoa nauttineeni pelien seuraamisesta lähellekkään entiseen malliin. Toivoa sopii, että tämä oli ensimmäinen ja viimeinen runkosarja joka pelataan tyhjille penkkiriveille.