Mikkelin Palloilijoiden kasvatti Topi Keskinen on aloittanut HJK:n paidassa pirteästi. Nyt edessä on Veikkausliigakauden avaus.

Teksti: Veikka Lokka, Kuva Topias Leppänen

Topi Keskinen siirtyi HJK:n paitaan marraskuussa 2022 kolmivuotisella sopimuksella. Koko uransa ennen siirtoa Keskinen edusti kasvattajaseuraansa Mikkelin Palloilijoita. Ero Helsingissä ja Mikkelissä asumisen välillä on tietenkin suuri.

“Mikkelissä en asunut vielä yksin, ja muutenkin muutos on iso”, kertoo Keskinen.

Keskinen kertoo, että alkavaa kautta odotetaan innolla. Kentän ulkopuolella ei kuitenkaan ole päässyt vielä tekemään ihmeitä.

“Hyvää kuuluu, vaikka kentän ulkopuolella ei ole paljoa vielä ole ollut mitään aktiviteetteja talven takia. Onneksi pelit alkavat.”

 

Sopeutuminen joukkueeseen helppoa

20-vuotias Keskinen siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan uuteen seuraan. 

“Yllättävän hyvin olen sopeutunut. En ajatellut, että se olisi todella vaikeaa, mutta minulla ei ollut vielä mitään kokemusta tällaisesta.”

HJK.n riveissä pelaa erittäin tunnettuja nimiä jopa maajoukkueesta. Esimerkiksi Joona Toivio, Perparim Hetemaj ja Jukka Raitala pukevat myös tällä kaudella HJK:n paidan päälleen. 

“Tosi hyvä että meillä on sellaisia pelaajia. Monessa joukkueessa ei heidän kaltaisiaan löydy. Kokeneemmat pelaajat ovat todella suuri osa joukkuetta. Paljon tulee heiltä vinkkejä kentällä, ja niistä voi ottaa opiksi”, Keskinen sanoo.

Ennen Veikkausliigakauden alkua Keskinen on päässyt jo pelaamaan kovatasoisia pelejä uudessa joukkueessaan.

“Hyvältä on tähän asti tuntunut. Olen pelannut Liigacupia ja harjoitusotteluita. On helppo pelata joukkueessa, jolla kulkee, ja pallo sekä miehet liikkuvat.”

Keskinen on sopeutunut HJK:n riveihin hyvin. (Kuva: Topias Leppänen)

 

Ykkösestä Veikkausliigaan

Topi Keskisen ehti pelata MP:n paidassa 67 ottelua Ykköstä. Viime kausi oli hänelle menestys. 24 ottelussa hän viimeisteli 10 maalia ja syötti kuusi. 

“Ykkönen ei todellakaan ole huono sarja. Jotkut voivat luulla sen olevan huonompi kuin mitä se oikeasti on. Isoin ero tähän asti on ollut se, että HJK:ssa me pidämme paljon enemmän palloa. MP:ssä puolustettiin enemmän.”

Alku elämään HJK:ssa on ollut Keskiselle hyvä. Tähänastisena kohokohtana ovat yhdessä pelissä syntyneet neljä maalia FC Lahden verkkoon.

“Siinä pelissä en ajatellut sitä ollenkaan. Ne maalit vain tulivat. Jonain päivänä olisi vain yksi saattanut mennä sisään, silloin meni kaikki. Sinä päivänä jo lämmittelyt ja muut tuntuivat hyvältä. Pelin jälkeen katsoin videolta, ja olin vähän ihmeissäni.”

Eroja tietenkin löytyy HJK:n ja MP:n välillä.

“Aikatauluista lähtien kaikki on ollut erilaista. Sinänsä on ollut ihan erilaista kuin Mikkelissä. Toiminta on ollut paljon ammattimaisempaa. Paljon enemmän valmentajia on täällä, ja niin sen pitäisikin olla. Lähinnä on ollut sitä, mitä odotinkin. En ole täällä vetänyt yksiäkään treenejä, joissa jokainen pelaaja ei saisi paljon ohjeita”, kuvailee Keskinen.

HJK.n päävalmentaja on Toni Koskela Keskiselle uusi tuttavuus.

“Koskela on ollut hyvä valmentaja. Paljon uutta on tullut. Valmentaminen on ollut todella yksilöllistä. Paljon tulee ohjeita eri tilanteissa, olen kyllä tykännyt”, kertoo Keskinen.

Keskinen on erittäin tyytyväinen päätöksestä, jolla hän jäi vielä pelaamaan MP:n riveihin, eikä siirtynyt eteenpäin aikaisemmin.

“MP:n vuosista on ollut todella paljon hyötyä. Se oli hyvä ratkaisu jäädä vielä sinne pelaamaan. Minulla oli kolmen vuoden sopimus, ja pelasin kaikki kolme vuotta siellä. Sain siellä paljon pelejä, ja miesten pelit ovat aina miesten pelejä. Sanoisin, että paljon parempi oli jäädä sinne pelaamaan miesten pelejä.”

 

Kauden alkua odotetaan innolla

HJK aloittaa kautensa Veikkausliigassa keskiviikkona FC Honkaa vastaan. Kauden ensimmäinen pokaali HJK:lta löytyy jo takataskusta. Klubi voitti AC Oulun Liigacupin finaalissa lukemin 2-1. Keskinen oli HJK.n avauskokoonpanossa ottelussa.

“Hyvillä mielin lähdetään kauden alkuun, ja tietenkin suurilla odotuksilla. Kun pelaa HJK:ssa, siitä lähdetään, että joka peli lähdetään voittamaan.”

“Tavoitteita on aina, mutta lähdetään siitä, että saan mahdollisimman paljon minuutteja, ja siitä ylöspäin. HJK:lla tietenkin on joka kausi tavoitteena voittaa Veikkausliiga”, kertoo Topi tavoitteista.

Juniorimaajoukkueet ovat tulleet tutuksi Keskiselle. Myös europelit tulevat tutuksi tämän kauden aikana, kun HJK on jälleen mukana Mestareiden liigan karsinnoissa.

“Todella innoissani olen europeleistä. Kun on katsellut videoita, niin todella paljon katsojia on ollut paikalla ja tunnelma on ollut hyvä. Kyllä polttelee päästä pelaamaan niitä pelejä”, hehkuttaa Keskinen.

Keskinen voi siis siirtyä suoraan Mikkelin Urheilupuistosta eurokentille.