Belgian Luca Oyen kamppailee pallosta yhdessä Otto Kemppaisen kanssa. (Kuva: Ida Holopainen)

 

Suomen kanssa U19-poikien EM-kisapaikasta taistelevat jalkapallon suurmaat Belgia, Italia ja Saksa. Lohkovoittaja etenee suoraan ensi kesän Slovakiassa järjestettävään lopputurnaukseen. Trombitin urheilutoimitus listasi mielenkiintoisimmat nimet, joita seurata tulevissa maaotteluissa.

Teksti: Tatu Haglund

 

Giorgio Scalvini #6, Italia

 

Tämä nuori mies on kenties katsellut paljon juniorina Leonardo Bonuccin pelaamista, sillä hän omaa toppariksi loistavan pelinavaamis- ja pelinlukutaidon. Lisäksi hän on isoksi toppariksi yllättävänkin liikkuva. 

Kivikovassa Atalantan ryhmässä tällä kaudella 11 ottelua pelanneella Scalvinilla on ehdottomasti mahdollisuudet olla tulevaisuudessa Italian A-maajoukkueen avauskokoonpanon toppari.

 

Degnand Wilfried Gnonto #10, Italia

 

Viime kaudeksi italialaisjätti FC Interin akatemiasta sveitsiläisen FC Zürichin riveihin siirtynyt hyökkääjä on helppo tunnistaa vihreällä veralla. Pituutta löytyy ainoastaan 170 senttiä, mutta kyseessä on erittäin vikkelä ja taitava pelaaja. 

Gnonto on pelannut kahden kauden aikana vakituisesti Sveitsin pääsarjaa, kun monet muut samanikäiset ovat tahkonneet vielä junioripelejä. Tällä kaudella Gnonto on osunut sarjassa kahdeksan kertaa maalipuiden väliin, ja osui myös keskiviikkona Saksan verkkoon.

(Kuva: Instagram/willy.gnonto)

 

Torben Rhein #17, Saksa

 

Saksan joukkueen kapteeni on kenties seuraava Bayern Münchenin akatemian huipputuotos. Keskikentällä viihtyvä Rhein siirtyi 14-vuotiaana Hertha Berlinin joukkueesta Bayerniin, ja on edustanut siitä lähtien Saksaa kaikissa juniorimaajoukkueiden ikäluokissa.

Tämä keskikentän moottori on tunnettu hyvistä syötöistään ja laukauksistaan. Hän laukoi muun muassa tärkeän vapaapotkumaalin Italiaa vastaan keskiviikkona.

Bayernin reservijoukkueessa pelaava Rhein voidaan hyvinkin nähdä debytoimassa Bayernin edustusmiehistössä tulevina kausina, varsinkin jos nuorien pelaajien kehittäjänä tutuksi tullut Julian Nagelsmann jatkaa müncheniläisten peräsimessä.

(Kuva: Instagram/torben.10)

 

Igor Matanovic #19, Saksa

 

194-senttinen St. Paulin hyökkääjä ihastutti Myyrmäessä Italiaa vastaan erinomaisella target-pelaamisellaan. Hän oli tärkeä osa Saksan pelinrakentelua ja pystyi useaan kertaan voittamaan italialaistopparit kaksinkamppailuissa.

Bundesliigaseura Frankfurtista lainalla St. Paulissa oleva hyökkääjä on hänkin kokoisekseen erittäin liikkuva ja nopea pelaaja. Tästä hyvä osoitus oli nuorukaisen tekemä avausmaali Italiaa vastaan.

 

Johan Bakayoko #7, Belgia

 

Oikeana laitahyökkääjänä viihtyvä vasuri siirtyi jo vuonna 2019 kotimaastaan hollantilaisen suurseuran PSV Eindhovenin junioriakatemiaan. 

Hanat ovat hänen kohdallaan totisesti auenneet kuitenkin vasta tällä kaudella. PSV:n reservijoukkueessa pelaava Bakayoko on tehnyt kunnioitettavat 13 maalia ja antanut 10 maaliin johtanutta syöttöä Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Hyvät otteet reservijoukkuessa ovat poikineet debyytin myös edustusjoukkueessa helmikuussa Hollannin cupissa.

Myös Bakayoko onnistui Vantaalla maalinteossa, kun hän laukoi upean maalin Suomen verkkoon keskiviikkoiltana.

(Kuva: Instagram/johanbakayoko)

 

Luca Oyen #10, Belgia

 

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa viihtyvä Oyen on yksi mielenkiintoisimmista nimistä tässä maajoukkueikkunassa. Hän aiheutti läpi keskiviikkoisen Suomi-ottelun vaaraa suomalaispuolustukselle liikkeellään ja näppäryydellään. Oyen viimeisteli ottelussa myös Belgian kolmannen maalin.

Hän onnistui vakiinnuttamaan paikkansa belgialaissuurseura Genkin edustusjoukkueessa jo viime kaudella, ja on saanut tällä kaudella kokemusta muun muassa Eurooppa liigasta kolmen ottelun verran. 

Genkin oma kasvatti voi olla yksi seuraavista isolla rahalla Eurooppaan myytävistä belgitähdistä, vaikka kunnon tehot ovatkin vielä karttaneet nuorta miestä pääsarjatasolla.

(Kuva: Peppi Kouti)