Trombitin toimitus tapasi SM-liigan playoffs-infossa myös entisen liigapelaajan Ari Vallinin. Tapparakasvatin vyölle kertyi yhteensä 713 peliä SM-liigassa, 119 peliä Elitserienissä, 53 peliä Venäjän silloisessa RSL-liigassa, 31 peliä Tsekin Extraliigassa ja 24 peliä AHL:ssä. “Vanha mestari” lupasi ottaa asiantuntijan roolin tuleviin pudotuspeleihin.

Teksti: Piia Utoslahti, Kuvat: Teemu Levänen

“Viihteellinen, mutta asiantunteva rooli. Tuon pieniä nyansseja sinne joukkoon, joita kotikatsomoihin ei välttämättä välity”, Vallin kommentoi.

Värikkäänä persoonana tunnettu Vallin luottaa omiin kykyihinsä kaukalon laidalla.

“Kun on oma itsensä ja luottaa omaan silmäänsä mitä siellä näkee, niin hyvä siitä tulee”.

CMoren asiantuntija Ari Vallin povaa tiukkoja pudotuspelejä.

Tasaista vääntöä

Säälipleijarien Kärpät-KooKoo-sarjasta Vallin povaa tiukkaa ja tasaista.

“Olen todella huono veikkaamaan, mutta kun KooKoo on taistellut pitkään taistellut paikasta valossa ja sinne selvisivät, se voi antaa heille lisäboostia. Kärpät puolestaan on pelannut huonosti nämä viimeiset viikot. Saa nähdä, saako jengi kerättyä rivinsä, että pelaavat voittavaa lätkää”, Vallin pohtii.

”Ja tämä toinen sarja, Ässät-TPS. Siellä TPS sähläsi kotietunsa viime hetkillä. Ässillä on Porissa nyt kova kiekkobuumi päällä. Viiteen vuoteen ensi kerran he pääsivät pudotuspelehin. Siellä on varmasti halli täynnä pudotuspeleissä. Porissa on kansa Ässien tukena. Se ei tule olemaan mikään helppo paikka pelata.”

KalPa vai Pelicans neljän joukkoon?

Myös Pelicans-KalPa-sarjasta Vallin povaa tasaista vääntöä. Hänen mielestään molemmilla joukkueilla on vähän samanlaiset, kiekollista ja liikkuvaa peliä noudattavat pelityylit. Hän mainitsee, että jos jompikumpi pystyy rikkomaan vastustajan kiekollista peliä, se on vahvoilla.

Vallin nostaa myös esiin maalivahtipelin: kumpi pystyy sietämään paremmin paineet, KalPan Juha Jatkola vai Pelicansin Patrik Bartosak.

“Kiekollista peliä pelattaessa virheitäkin sattuu. Silloin maalivahdin pitää olla paikkaamassa, kun sellainen tarve on”, Vallin painottaa.

Myös Lukko-HIFK-sarjasta Vallin ennakoi tasaista, vaikka Lukolla ei viime aikoina olekaan mennyt kovin hyvin.

“IFK:lla on oikein hyvät saumat, he kun pääsivät ihan viime hetkillä mukaan kuuden parhaan joukkoon. He ovat pelanneet siitä asti hyvin, kun tulivat joulukuussa kotiin Spengler Cupista. HIFK on ollut kuumin joukkue koko SM-Liigasta. Se, kumpi pystyy vielä pykälällä nostamaan pelitasoa ylöspäin, on vahvoilla”, Vallin ennakoi.

Tampereen finaalisarja häämöttää?

Tappara-Ilves-finaaliparia kysyttäessä Vallin toppuuttelee.

“Ei se vielä selvää ole, mutta molemmat joukkueet ovat kyllä pelanneet erittäin hyvät runkosarjat. Kovassa paikassa tamperelaisjoukkueet pystyivät parasta peliään näyttämään. Todella hyvin pitää muiden joukkueiden pelata, jos meinaavat Ilveksen tai Tapparan pudotuspeleissä pystyä kaatamaan”, Vallin pohdiskelee.

Mestarisuosikkia kysyttäessä Vallin mainitsee Tapparan.

“Jos kukaan minua ei aseella osoittele ja pakko minun on joku joukkue nimetä, niin se on Tappara”.