Kaksi kilpailijaa istuu sohvalla pitäen toisiaan käsistä. Studioyleisö odottaa jännittyneenä. ”Suomen…ensimmäisen…Big Brotherin…voittaja on…Perttuuuu!”

Viime joulukuussa tuli kuluneeksi 10 vuotta Suomen ensimmäisen Big Brother -voittajan julkistamisesta. Kisan voitti tuolloin 23-vuotias vihtiläinen Perttu Sirviö.

Tuon kymmenen vuoden aikana tositv on kokenut melkoisen evoluution. On Paratiisihotellia, Hottiksia, Suomen surkeinta kuskia, kokkia ja Ensitreffejä alttarilla. Nykyään tositv-ohjelmiin lähtemisen suurin syy on päästä televisioon ja julkisuuteen. Silloin, kun Perttu ja kumppanit valtasivat BB-talon, oli vähän erilaiset kuviot.

”Me lähdettiin seikkailuun ja tottakai se voittoraha motivoi, eikä silloin tiedetty mitä siitä seuraa”, Perttu sanoo. Tarkoittaen tietysti sitä julkisuusrumbaa, johon tositv-tähdet joutuvat, ja jota kaikki eivät hallitse.

tositv2

Kanavatarjonta tulvii tositv-ohjelmia.

Perttua julkisuus on kohdellut aina hyvin. Onko tähän joku salaisuus?

”Pitää tietty raja, mitä kerrot ja mihin lähdet mukaan. Tietyt asiat pidetään siellä oman boxin sisällä.”

Helpottaa tietysti jos omaa ihan normaalit käytöstavat, eikä tarkoituksellisesti lähde kylille huutelemaan.

”Onhan tässä pämpätty ja pidetty hauskaa”, hän naurahtaa. Mutta kohtuudella. Pertusta ei skandaaliuutisia ole kirjoitettu koskaan.

Vieläkö olisit halukas lähtemään, tai onko pyydetty, esimerkiksi uudestaan Big Brotheriin tai vastaavanlaiseen formaattiin?

”Ei ole pyydetty, enkä lähtisikään. En ole enää niissä kuvioissa. Silloin näki sen koko homman, niin hyvässä, kuin pahassa.”

Kaksi vuotta sitten Perttu kuitenkin nähtiin asiapitoisemmassa Tervetuloa kotiin -realitysarjassa. Ohjelmassa remontoitiin ihmisten koteja kuntoon heidän poissaollessaan.

Tällainen ohjelma juontaa juurensa Pertun ammatillisesta osaamisesta. Hän on saanut vastailla väsymykseen asti kyselyihin, mitä hän teki BB:stä voittamillaan rahoilla, mutta kerrataanpa vielä.

Hän perusti rakennusalan yrityksen, jonka kautta vielä nykyäänkin tekee urakointia. Myöhemmin hän on perustanut ystäviensä kanssa toisenkin firman, joka tuo maahan sisustustarvikkeita ja tekee muun muassa ravintolasisustuksia. ”Meillä on sata jälleenmyyjää ympäri Suomea”, hän kertoo.

Paitsi perusti voittorahoilla firman, tuli maailmallakin käytyä. ”Pamplonan härkäjuoksussa olen käynyt kuutena vuonna ja ensi kesänä tulee neljäs Monacon Grand Prix. Mä tykkään Monacosta, se on sopivan pieni, ei ole pahuutta, ihmiset voivat hyvin ja se huokuu heistä.”

Jos on tositv mennyt kymmenessä vuodessa eteenpäin, samoin on tehnyt Perttu omassa elämässään. On yrityksiä, omakotitalo ja kaksi lasta. Nykyään hän silminnähden nauttiikin elämästään perheensä kanssa ja itsellensä mieluisten työkuvioiden keskellä.

Virallisen haastatteluosuuden jälkeen Perttu pääsee vielä vauhtiin antaessaan pientä osviittaa tulevista projekteista. ”Eri alojen ihmisiä kun pannaan nippuun ja verkostoidutaan, niin alkaa tulosta tulla”, hän vinkkaa.

perttu

Perttu viihtyy nykyisissä kuvioissaan.

Teksti Jukka Leskinen, kuvat Danae Delikouras ja Jukka Leskinen