Florida Panthersin Aleksander Barkov jatkaa tulikuumaa virettään NHL:ssä. 23-vuotias suomalaispelaaja iski Panthersille kaksi maalia Dallas Starsia vastaan, mutta tämä ei riittänyt voittoon ja Panthers taipui lopulta 4-2 tappioon Texasissa.

Panthers-kippari nousi samalla Mikko Rantasen ohi suomalaisten maalipörssissä ja istuu nyt ensimmäisellä paikalla, yhden maalin turvin. Tamperelaistähti on tällä kaudella hakannut jo tehot 32+53=85 ja on nostanut itsensä pistepörssissä 12:nneksi ja enää kahden pisteen päähän Mikko Rantasesta, jolla on tehot 31+56=87. 

Barkovin aiempi piste-ennätys yhdestä kaudesta on 27+51=78. Hän on jo rikkonut vanhan ennätyksen seitsemällä teholla, kun pelejä on vielä yhdeksän jäljellä, mikä jättää Barkoville mahdollisuuden rikkoa seuran ennätyksen, mikä on Pavel Buren asettama 94 pistettä kaudessa.

Barkovin huima vire varmisti myös että hän on tehnyt viidenneksi eniten tehoja yhdellä kaudella suomalaisten historiassa. Barkovin edellä ovat vain Teemu Selänne (1992-93) , Jari Kurri (1981-82, 1982-83, 1983-84) ja Mikko Rantanen (2018-19)


Myös Boston Bruinsin Tuukka Rask teki viime yönä historiaa, kun hän otti nollapelillään Bruinsin historian toiseksi eniten nollapelejä vierasjäällä ottelussa New York Islandersia vastaan, ohi Frank Brimsekin nollapelillä numero 17. Enemmän nollapelejä vierasjäiltä löytyy vain legendaariselta Tiny Thompsonilta (25).

Samassa pelissä Rask nousi myös Miikka Kiprusoffin ohi uran nollapeleissä. Raskille näitä on kertynyt 45 ja edellä on enää Pekka Rinne 55 nollapelillä. Liikaa nollapelin eteen ei Bostonin maalivahdin tarvinnut hikoilla, sillä hänen piti venyä vain 13 kertaa torjuntaan Bostonin murskavoitossa.  Voitossa rikottiin seuraennätyksiä, sillä Raskilla oli pelissä kolmanneksi vähiten torjuntoja, mitä nollapeliin on vaadittu Bruinsin historiassa.

 

Toimittaja: Frans Danakas

Kuva: Pixabay