Newcastle United F.C rämpii vuodesta toiseen. Silti seura tekee voittoa ja ihmiset käyvät katsomassa pelejä sankoin joukoin. Hauskinta tästä tekee se, että juuri tämä paikallisten uskollisuus on taannut seuran huonojen tulosten jatkumisen. Syy tähän omistaja Mike Ashley.

Newcastle on yksi Englannin perinteikäisimmistä seuroista. Seura sijaitsee maan seitsemänneksi suurimmalla metropolialueella. Valioliigan neljänneksi suurin stadion St. James Park, joka on kerännyt viimeisen kolmen vuoden aikana keskiarvolta 50 000 ihmistä lehtereilleen.

Ashley osti harakat viimeistä osaketta myöten 7.5.2007. Tämä on seurahistorian synkimpiä päiviä. Ashley on suurin syy minkä takia seura rämpii. Ei väärät valmentaja hankinnat. Ei seuran järjetön pelaajapolitiikka, jossa pelaajia hankitaan jälleenmyyntiarvo mielessä. Nämä asiat ovat oireita taudista, joka on Mike Ashley.

Ashley käyttää seuraa oman yrityksensä Sports Directin ilmaiseen mainostamiseen ja tuoton tekoon ilman visiota siitä mihin harakat haluttaisiin viedä. Vision puuttuminen on ollut suurin riitakapula kannattajien ja omistajan välillä.

Emme vaadi joukkuetta, joka voittaa. Vaadimme seuran, joka yrittää. Tämä kannattajien protesti lakanan sanoma sisältää kaiken seuran nykytilanteesta.

Ashleyn ollessa vallassa Newcastle United ei ole mitään muuta, kuin omistajan rahasampo, ja ilmainen mainoskampanja maailman suurimmassa jalkapalloliigassa. Voi hyvinkin sanoa, että seura ei tule saavuttamaan mitään Ashleyn omistuksessa. Eikä omistaja tule luopumaan seurasta niin kauan, kun Valioliigan suuret tv-rahat tulevat tilille.

Tästä syystä seuran pitää tippua Championship:n, koska se saisi Ashleyn harkitsemaan seuran omistamista uudelleen. Tippuessaan Newcastle varmasti tavoittelisi heti uutta nousua takaisin Valioliigan, mutta jos tässä seura ei onnistu, aikoo Ashley myydä seuran.

Muutamassa Championship:ssä vietetyssä vuodessa lepää seuran nouseminen uudestaan huipulle, ja sen mukana tulleessa uudessa omistajassa.

Sitä neljä Englannin mestaruutta voittanut kaupunki kaipaa. Kukaties ehkä tulevaisuudessa kaupungin ratsupoliisikin kiittää seuran putoamista. Hyvällä lykyllä kun paikallisvastustaja Sunderland säilyy, niin ei hevosten tarvitse pelätä fanin vihaista nyrkkiä hävityn derbyn jälkeen.