Detroit Red Wings on aloittanut kauden 2019-20 erittäin heikosti ja lymyilee viimeisenä NHL:n sarjataulukossa.

Red Wings -fanit voivat ottaa pienen henkäyksen tämänhetkisestä toiminnasta, sillä joukkue vältti seurahistorian pisimmän tappioputken, joka kaudella 1981-82 oli 14 pelin mittainen. Red Wings on tällä hetkellä NHL:n viimeisenä ja kausi on vasta puolivälissä.  Lukuunottamatta kesän varaustilaisuuden arvontaa, Red Wingsillä on vain vähän mitä odottaa. Jos he päättävät kauden sarjataulukon viimeisinä, he saavat varmasti vähintään draftin neljännen varausvuoron.

 

Joukkueen valmentaja Jeff Blashill on monien silmätikkuna, kuten valmentajat yleensä, kun joukkue pelaa heikosti. Joukkueen veteraanit ovat saaneet Red Wings -organisaation huomion surkeilla esityksillään verrattuna viime kauteen. Veteraanit Frans Nielsen ja Mike Green ovat olleet kuluvan syksyn suurimpia alisuoriutujia. Nielsen oli viime kaudella joukkueen kolmanneksi kovin pistemies, tehden 20 pistettä joulukuuhun mennessä. Green nappasi samalla ajanjaksolla 23 ottelusta 16 pistettä, mutta tällä kaudella hän on kerännyt vain viisi pistettä 25 otteluun.

 

Myös joukkueen maalivahti, Jimmy Howard, on Red Wings -veteraani. Hänelläkin kontrasti vuoden takaisiin tilastoihin on suuri – viime kauden torjuntaprosentti oli Howardilla kauden päätteeksi 90,9 ja nyt, vain puolessa välissä kautta, veteraanivahdin prosentit ovat pudonneet 88,7:ään.

 

Joukkueen entinen GM Ken Holland kauppasi viime tammikuussa joukkueensa toiseksi tehokkaimman pistemiehen, Gustav Nyquistin, San Jose Sharksiin. Syynä oli Nyquistin palkkavaatimuksen nouseminen lähemmäs viiteen miljoonaan dollariin vuodessa. Nick Jensen on toinen pelaaja, joka kaupattiin juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Jensen toi tasapainoa joukkueen puolustuspeliin ja keräsi seitsemän pistettä 32 ottelusta. Puolustuksesta puuttuu sen sijaan Danny DeKeyser, joka loukkaantui lokakuun lopulla. Valmentaja Blashill on ilmoittanut 29-vuotiaan puolustajan palaavan lähitulevaisuudessa.

 

Nuori hyökkääjä Dylan Larkin oli alun perin Ken Hollandin valinta Red Wingsin kapteeniksi, mutta Steve Yzermanin siirryttyä GM:n rooliin kapteenin natsat jäivät Larkinilta saamatta. Yzerman kertoi kesän harjoitusleirillä, että hän näkee tämän mahdollisuutena tutustua kaikkiin pelaajiin paremmin. Red Wingsissä kapteenin tehtävä nähdään pitkäaikaisena.

 

Roni Ylä-Jussila