Sulkapallon Finnish Openin puoliväli – ja välierissä nähtiin upeita kamppailuja, kun kansainväliset huiput taistelivat finaali paikoista.

Miesten nelinpelissä Marko Pyykönen ja Pekka Ryhänen hävisivät 1-2 niukasti kolmossijiotetuille tanskalaisille Mathias Chirstiansenille ja David Daugaardille. Tanskalais herrat saavat vastaansa  englantilaiset Andrew Ellisin ja Peter Millsin.

– Pelasimme hyvän pelin tänään. Näytimmen oman levelimme ja voitto tuli kahdessä erässä, mikä oli hyvä juttu, britit kommentoivat välierän jälkeen.

Myös molemmat naisten nelinpeli parit Anna Paavola ja Sonja Pekkola,Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström tippuivat finaaleista. Lindholm ja Nyström olivat pettyneitä häviöstä.

– Peli oli voitettavissa, he totesivat.

Sekanelinpelin finaalissa on venäjä vastaan ranska ottelu. Ranskaa edustaa ykkössijiotetut Audrey Fontaine ja Gaetan Mittelheisser. Venäjän pari on Anatolly Yartsev ja Evgeniya Kosetskaya, he ovat kakkossijiotettuja.

Naisten nelinpelin finalistit ovat ykkössijiotetut enlantilaiset Lauren Smith ja Heather Olver. He saavat vastaansa ranskalaiset kakkossijiotetut Delphine Lansacin ja Emilie Lefelin.

Naisten kaksinpelin finaalissa nähdään ykkössijoitettu espanjalaine Beatriz Corrales ja karsinnoista noussut indonesialainen Febby Angguni. Corrales voitti tiukassa välierässä kolmossijoitetun tanskalainen Anna Thea Maddsenin 2-1.

Päivän suomalaisnimi oli ehdottomasti Eetu Heino. Hän sai puolivälierissä vastaa ruotsalaisen Mattias Borgin ja välierissä tanskalaisen Steffen Rasmussenin. Heino löi molemmat vastustajansa suoraan kahdessa erässä. Finaalissa Eetu saa vastaansa kakkossijoitetun venäläisen Vladimir Malkovin. Finnish Openin finaalissa ei ole nähty suomalaisia viiteen vuoteen. Ohessa Eetun haastattelu välierä voiton jälkeen.

 

Kirjoitus: Loviisa Hautoniemi