Mika Mäkelän valmentama seitsemänvuotias Elan puski keulasta jo kauden viidenteen voittoonsa Vermossa. Voittotulos ruunalle kirjattiin lukemiin 28,0a/2120 metriä.

Teksti: Veeti Suomalainen, Kuvat: Jouni Mäki-Tulokas

Ryhdikkäällä ravilla eteenpäin liikkuva Elan on viimeistään tällä kaudella noussut suomenhevosten kärkikastiin. Keskiviikkona Vermossa ruuna juoksi kauden kuudennesta startista jo viidennen voittonsa. Voiton myötä Elanin tienestit kohosivat tämän kauden osalta jo 28 000 euroon.

Ari Moilanen oli ohjastanut Elania ennen keskiviikkoa sen uran aikana kahdesti. Toinen starteista oli päättynyt voittoon ja toinen laukkaan.

Nyt keskiviikkona hevonen avasi hanakasti liikkeelle hakien keulapaikan hallintaansa heti alkumatkasta. Suosikkina se sai rauhoittaa keulassa matkalla vauhtia mieleisekseen, ja loppusuoralla 27,9-vauhtisessa lopetuksessa se piti vastustajansa hallitusti takanaan.

”Tämä on tosi hieno hevonen, joka on kehittynyt ihan huimasti. Vaikka tämä on tosi iso hevonen, sen tyyli on kevyt”, Moilanen kehui hevosta voittajahaastattelussa.

 

Pihtiputaan punanuttu voitonnälkäisenä

Viime vuonna huimat 402 voittoa ohjastanut Santtu Raitala ajoi Vermosta kolme komeaa voittoa.

31-vuotiaan pihtiputaalaisen illan ensimmäisen voiton toi Tero Pohjolaisen valmentama The Paragon, joka kierteli ravi-illan avauslähdössä uransa toiseen voittoon. Raitalan illan toinen napakymppi tuli myös Pohjolaisen treenaamalla hevosella, kun viime syksyinen kriteriumfinalisti Sands Gangster avasi nelivuotiskautensa hienolla kirivoitolla.

Sands Gangsterin suoritus oli vahvasti Raitalan mieleen.

”Hieno kauden avaus ja Tero (Pohjolainen) toi sen ihan positiivisin odotuksin viivalle. Viime vuonna se kehittyi hirveän pitkään läpi vuoden ja nytkin minulle jäi sellainen kuva, että hevonen oli kehittynyt”, hän sanoi.

Raitalan illan kolmas voitto tuli Markku Niemisen valmentamalla Rosimalla. Saksassa syntynyt lämminveritamma muutti viime syksynä Suomeen, ja sen kolme starttia uudessa kotimaassaan ovat tuoneet yhtä monta voittoa.

”Kaikki Suomen startit ovat olleet mainioita, ja hevonen on suorittanut tosi varmasti. Tänään jäätiin johtavan rinnalle, mutta Rosima on lunki hevonen, enkä ollut juoksupaikasta huolissani. Tässä hevosessa on positiivisia ominaisuuksia ja se varmasti pystyy nousemaan sarjoissaan ihan merkittävästi.”

Toto65-voittoihin Vermossa ylsivät myös keulasta maaliin saakka vetänyt Father’s Hope, johtavan rinnalta voittoon vyörynyt Eventful Swamp sekä lämminveristen ykkössarjassa terävän kirin esittänyt Hierro Boko.