Ottelut pelataan Divariseura SC Hawksin kotikaukalossa. (Kuva: Instagram/Hawks.fi)

 

Perinteinen Helsingin urheilutoimittajien salibandyturnaus järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen. Turnaus pelataan läpi yhden päivän aikana, huomenna torstaina. Myös HEO:n joukkue on taistossa mukana.

Teksti: Eetu Moisio

Tänä vuonna HUT-salibandyturnauksessa on mukana yhteensä viisi joukkuetta, jotka on arvottu suoraan pudotuspelikaavioon seuraavasti.

Laajasalon opisto ja HEO Kansanopisto kohtaavat turnauksen ainoassa puolivälieräkamppailussa. Ottelun voittaja etenee välieriin MTV:tä vastaan. Toisessa välierässä finaalipaikasta taistelevat Viasat ja Yle urheilu. 

Turnaus käynnistyy klo 10 aamulla ja kaikki ottelut pelataan tuttuun tapaan Arena Center Myllypurossa. Torstain näyttämönä toimii salibandyn Divariseura SC Hawksin kotikaukalo.

klo 10.05 Laajasalo-HEO

Välierät:

klo 11.00 Viasat-YLE Urheilu

klo 12.00 MTV-Voittaja ottelusta Laajasalo-HEO

klo 13:00 Pronssiottelu

klo 14.00 Loppuottelu

Otteluiden peliaika on 2×15 minuuttia. Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. 

 

Turnaus järjestetään tuttuun tapaan Arena Center Myllypurossa. (Kuva: Eevert Lifländer)

 

”Turnaukset ovat aina upeita tapahtumia”

 

HEO Kansanopiston linjanjohtaja Raimo Ahonen kertoi turnauksesta Trombitille.

”Kyseessä on Helsingin urheilutoimittajien liiton järjestämä turnaus, johon HEO on kutsuttu mukaan kuusi tai seitsemän kertaa. Minulta jäi yksi vuosi välistä, mutta muuten olen ollut jokainen vuosi mukana, kun HEO on osallistunut. Olin myös mestaruusvuonna mukana. HEO on ainoa oppilaitos, joka on turnauksen voittanut”, Ahonen kertoo

Joukkueiden taso vaihtelee joka vuosi, joten etukäteen on vaikea sanoa, mikä joukkue tulee tällä kaudella menestymään.

“Kukaan ei ole turnausta viime vuosina hallinnut, ja mestari vaihtuu paljon. Ottelut pelataan työpäivien aikana, niin paljon riippuu siitä, minkälaisen porukan joukkueet saavat kasaan. Viasatilla on yleensä ollut kova joukkue”, Ahonen toteaa.

Ahosen mukaan turnaus on joka vuosi ollut hieno tapahtuma, ja hän on saanut paljon hyviä muistoja edellisiltä vuosilta. 

”Mestaruusvuosi on tietenkin hyvin mielessä. Meillä oli silloin hyvä joukkue, ja saimme paljon kehuja vastustajilta. Jaksoimme juosta, ja liikuimme hyvin otteluissa. Turnaukset ovat ylipäätään upeita tapahtumia. Opiskelijoiden vuosi huipentuu tähän turnaukseen, ja paljon hyviä hetkiä on jäänyt mieleen.”

Kaikiin otteluihin on vapaa sisäänpääsy, ja Arena Center Myllypuroon on hyvät julkiset yhteydet Helsingin keskustasta.