Opinmäessä koetaan vihdoin kevään kiimaa! Pitkä ja synkkä talvi on ohitse, kuin myös runkosarja. Futsal-liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella iskevät yhteen GFT ja KaDy Jyväskylästä. Ennakkoon huikean tasaiseksi povattu sarja potkaistaan käyntiin lauantaina Espoossa klo 14.

Golden Futsal Team sijoittui sarjassa lopulta neljänneksi, varmistaen näin pudotuspelien kotiedun. Kultaiset päättivät runkosarjan hienosti ja viilettävät kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisimpänä hurjan kevätvireen sai tuta Mad Max, kun vierasjoukkue GFT pöllytti valkeakoskelaisia lukemin 5-0.

Runkosarjassa sijalle viisi päätynyt Kampuksen Dynamo päätti kevään myös vahvasti. Viimeisestä viidestä ottelusta jyväskyläläiset nappasivat neljä voittoa. Runkosarjan päätösottelu Ruutupaitoja vastaan oli KaDylle merkityksetön, ja pisteet matkasivat Vaasaan maalein 2-6.

GFT:n ja KaDyn kauden molemmat kohtaamiset runkosarjassa olivat äärettömän tasaisia. Molemmissa voittajaa jouduttiin hakemaan aina voittomaalikisasta, KaDyn viedessä nimiinsä molemmat. Lokakuussa Espoossa lopputulos oli 2-3, ja tammikuussa pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 4-3.

Dynamon riveistä kannattaa seurata maajoukkueen runkopeliin kuluvat kolmikkoa: Jukka Kytölä, Arash Muridiyazd ja maalivahti Juha-Matti Savolainen.

Erikoista:

GFT:n ja Suomen futsal-maajoukkueen ykköstähti Miika “Maagi” Hosio pelasi KaDyssa 94 ottelua. Maagi takoi Dynamossa 111 maalia, mikä on KaDyn ennätys. Tammikuussa Hosio juhli Suomen Cupin voittoa GFT:n riveissä ja on voittanut cupin myös KaDyssa vuonna 2013.

La 2.4. Klo 14

GFT – KaDy Jyväskylä

Ottelu pelataan Opinmäen liikuntahallissa.

Teksti: Jukka Kanninen