Melkoisessa myrskyssä seilaava HIFK saa keskiviikkoiltana vieraita Lappeenrannasta, kun kuntopuntarissa viidentenä oleva SaiPa saapuu Helsingin jäähalliin. Viidestä viimeisestä ottelusta kymmenen pistettä kerännyt lappeenrantalaisryhmä on tällä hetkellä sijalla viisi, kun taas HIFK löytyy sarjataulukosta sijalta 11. Osittain loukkaantumisistakin kärsinyt HIFK lähtee huomiseen peliin kahdeksan miestä sairastuvalla, kun taas SaiPalla loukkaantuneina ovat ainoastaan Anssi Löfman, Topi Nättinen, Elmeri Kaksonen ja Roy Radke.

HIFK:n viime vuosien valmentajasekoilujen ei teoriassa pitäisi vaikuttaa joukkueen peliesityksiin, mutta niin vain näyttää käyneen. Tobias Salmelaiselle ei varmasti ollut helppo paikka julkistaa ensi kauden valmentajaa tällaiseen paikkaan. Toisaalta, on näitä ennenkin nähty että apuvalmentaja nousee ensi kaudeksi päävalmentajaksi, joten tässä ei ollut sinänsä mitään yllättävää. Enemmän vain kummastuttaa julkistuksen ajankohta.

Mielenkiintoinen knoppitieto muuten on se, että lähes kaikki HIFK:n ja SaiPan väliset ottelut päättyivät viime kaudella varsinaisen peliajan jälkeen tasan, kun taas tämän kauden avauskohtaaminen Kisapuistossa päättyi marraskuussa isäntien voittoon lukemin 4-2. Toinen mielenkiintoinen statistiikka löytyy SaiPan tämän kauden vierassaldoa tutkittaessa; SaiPa on voittanut kaksi vierasottelua varsinaisella peliajalla ja kaksi varsinaisen peliajan ulkopuolella, ja hävinnyt kuusi ottelua varsinaisella peliajalla ja kaksi varsinaisen peliajan ulkopuolella. Mielenkiintoista siis nähdä minkälainen kamppailu on luvassa.

Teksti: Mikko Valle 11.12.2018