Kotimaisen jalkapallon ystävien pitkä odotus päättyy keskiviikkona, kun kauan odotettu Veikkausliiga-kausi käynnistyy kahdella ottelulla.

Hallitseva mestari HJK saa kotonaan vastaansa FC Interin Turusta, kun taas Kuopiossa KUPS saa vieraakseen Rovaniemen Palloseuran. HJK lähtee kauteen jälleen kerran hallitsevana mestarina ennakkosuosikin asemassa, mutta haastajaa ei tarvitse kaukaa hakea. Naapurikaupungin Espoon ylpeys FC Honka on pistänyt kaiken peliin menestyksen eteen.

Toki, täytyy muistaa että Veikkausliigassa on monta muutakin joukkuetta joilla on yhtäläiset mahdollisuudet, ja yhtäkään kierrosta ei ole vielä pelattu, joten kaikki lähtevät samalta viivalta. Esimerkiksi edellä mainittu FC Inter voisi olla yksi potentiaalinen jokerikortti, kuten myös KuPS, joten haastajia kyllä löytyy.

Eniten kiinnostaa se, miten nousijajoukkueet HIFK ja KPV pystyvät kilpailemaan yleisömääristä ja menestyksestä niin pääkaupunkiseudulla kuin Pohjanmaallakin, koska kummallakin alueella on kolmen kovan jalkapalloseuran kiivas kamppailuasetelma.

Jos maalikuningasta etsitään, sen luulisi tulevan ns. kärkijoukkueista, esimerkiksi FC Hongan Gideon Baah tai Interin kokenut kehäkettu Mika Ojala.

Kaiken kaikkiaan, kaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen.

Toimittaja: Mikko Valle

Kuva: Pixabay