Erling Haalandin serkun Albert Braut Tjålandin kohdalla on erittäin isot odotukset. Voiko hän nousta serkkunsa tasolle tai jopa korkeammalle?

Albert Tjåland on 17-vuotias norjalainen jalkapalloilija, joka tunnetaan pääosin Erling Haalandin serkkuna, ainakin vielä toistaiseksi. Tjåland aloitti uransa Bryne FK:n akatemiassa, missä hän takoi uskomattomat 64 maalia 37 otteluun. Bryne FK:sta Tjåland siirtyi Molde FK:n riveihin kesällä 2020 ollessaan vasta 16-vuotias. Serkkupoika Haaland aloitti ammattilaisuransa juuri Moldessa.

 

  • Odotan innolla aikaani Moldessa. Se on hyvä paikka, missä voin kehittyä. Juttelin hänelle (Erling Haalandille). Hän sanoi, että se on hyvä paikka kehittyä, mutta tein valinnan aivan itse.

 

Molden juniorijoukkueessa Tjåland on tehnyt  seitsemään otteluun seitsemän maalia. Edustusjoukkueessa hän ei ole vielä virallisessa pelissä debyttiään tehnyt.

Ulkonäön ja uravalintojen lisäksi Tjåland muistuttaa Haalandia pelikentilläkin. Hän on isokokoinen ja fyysisesti hyvin lahjakas. Tjåland on nopea, räjähtävä, vahva ja omaa loistavat pallonkäsittelytaidot. Viimeistelytaidotkin ovat loistavat, mistä kertoo huikeat maalimäärät juniorivuosilta.

 

Tjålandin juniorivalmentaja Erling Moe povaa norjalaiselle kirkasta tulevaisuutta.

 

  • Hänellä on loistava tulevaisuus edessä, jos hän tekee jokapäiväiset asiat oikein ja sataprosenttisesti. Mutta Erling Haaland on vielä muutaman askeleen häntä edellä.

 

Tjåland on myös esiintynyt Norjan juniorimaajoukkueissa. Jää vielä nähtäväksi murtautuuko hän joku päivä Norjan maajoukkueeseen ja pystyykö hänestä tulemaan yhtä hyvää pelaajaa, kun serkustaan, Erling Braut Haalandista.

 

Hänen omat tavoitteensa ovat kuitenkin erittäin korkealla. Tjåland on paljastanut, että haluaa pelata Englannin Valioliigassa.

 

  • Haluan pelata maailman parhaassa liigassa, lempijoukkueeni on Liverpool.

 

 

Viljami Jurvanen