Salibandyliigan puolivälierien ehdottomasti mielenkiintoisin ottelupari oli tänä keväänä Espoon joukkueiden Esport Oilersin ja Westend Indiansin kohtaaminen. Monella tapaa viihdyttävää sarjaa ehdittiin pelata kolme ottelua, mutta koronaviruksen takia yksi kevään mielenkiintoisimmista taistoista ei saa koskaan ratkaisua.

Lähtökohdat pudotuspeleihin

Oilers sijoittui runkosarjassa toiseksi ja valitsi kuudenneksi sijottuneen Indiansin vastustajakseen puolivälierissä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun espoolaiset joukkueet pelasivat pudotuspeleissä vastakkain. 

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Oilers vei molemmat ottelut nimiinsä maalin erolla ja lähti myös pudotuspeleihin pienimuotoisena ennakkosuosikkina. 

Pudotuspeliottelut, jotka ehdittiin pelaamaan

Puolivälieriä oltiin ehditty pelata kolme ottelua ennen kauden keskeyttämistä. Tilanne oli hyvin harmillinen, sillä sarja oli mielenkiintoisessa tilanteessa ”altavastaaja” Indiansin johtaessa sarjaa. 

Ottelut olivat muutenkin hyvin tasaisia, sillä jokainen ottelu ratkaistiin vasta jatkoajalla. Erityisesti viimeiseksi jäänyt kolmas osaottelu tarjosi todella hyvää viihdettä ja molempien joukkueiden oman pään pelaaminen oli ihailtavaa katseltavaa. 

Kaksi päivää myöhemmin koronavirus keskeytti kauden ja sarjan voittajaa ei saada koskaan selville. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, olisiko jompikumpi joukkue päässyt selkeästi niskan päälle, vai olisiko sarja edennyt kuuluisaan seitsemänteen otteluun. Suurella todennäköisyydellä sarjassa oltaisiin nähty myös ainakin yksittäisiä vähemmän tiukkoja otteluita.

Otteluiden loistava tunnelma ja aikeet muuttaa loppujen otteluiden pelipaikka

Neljännestä ottelusta lähtien sarjaa oli määrä pelata Espoon Metro Areenalla. Tämä siirto olisi ollut loistava, sillä aikaisemmat Otahallissa ja Tapiolan liikuntahallissa pelatut ottelut vetivät hyvin yleisöä ja samassa hallissa on pelattu aikaisemmin runkosarjan derbyjä menestyksekkäästi yleisömäärien näkökulmasta.

Tunnelma otteluissa oli loistava, sillä molempien joukkueiden kannattajia oli löytänyt runsaasti paikalle ja omia kannustettiin äänekkäästi. Tunnelmaa voisi sanoa jopa paremmaksi, kuin osassa jääkiekon liigaotteluita.

Mikäli jompikumpi joukkue olisi kohdannut myös helsinkiläisen EräViikingit jatkopeleissä, olisi ollut mielenkiintoista nähdä olisiko paikalliskamppailu herättänyt miten suurta tunnelmaa. Myyrmäen otteluita ei nimittäin voida Espoosen verrattuna sanoa millään tavalla tunnelmallisiksi.