Valkopaitainen Oilers pääsi juhlimaan voittoa Indiansista joulukuussa. (Kuva: F-liiga/Juhani Järvenpää)

 

Ikuinen taistelu Espoon herruudesta jatkuu salibandyn miesten F-Liigassa, kun Esport Oilers ja Westend Indians kamppailevat välieräpaikasta. Oilersilla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista sarja tänään maanantaina kotihallissaan. 

Teksti: Jaakko Servo ja Eetu Moisio

Kyseessä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun Oilers ja Indians kohtaavat toisensa puolivälierissä. Heimon nuori tähtipelaaja Jasper Auvinen kuvaili Trombitin haastattelussa, minkälaista on pelata pudotuspelisarjaa, jossa molemmat joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin.

“Tiedämme vastustajalta pelaajat, jotka ratkaisevat otteluita; sinänsä on helpompi pelata. Otteluissa on kuitenkin aina oma jännite mukana, kun pelaa tuttuja vastaan”, Auvinen totesi.

Puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa Oilers oli kotihallissaan Indiansia vahvempi lukemin 2-0. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Markus Markkola ja Justus Kainulainen.

Avausottelussa nähtiin erittäin tarkkaa pelaamista, ja molemmat joukkueet hakivat vielä tuntumaa kevään pudotuspeleihin. Suomen maajoukkueen maalivahti Joonas Kaltiainen torjui nollapelin Öljymiesten maalilla. Hänelle kertyi ottelussa 14 torjuntaa. Ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan meni näin Oilersille.

Toisessa ottelussa maaleja ei enää säästelty. Runkosarjan maalipörssin voittanut Oilers-hyökkääjä Justus Kainulainen iski ottelussa viisi maalia Indians-maalivahti Juuso Jokisalon selän taakse. Öljymiehet voitti vierasottelun lopulta lukemin 9-4. Ottelun loppuhetkillä nähtiin kotijoukkueen kannalta harmittava tilanne, kun Heimon tähtihyökkääjä Aaro Astala loukkaantui kaksinkamppailutilanteessa. 

 

Justus Kainulainen oli pitelemätön toisessa osaottelussa. (Kuva: F-liiga/Jarmo Koskela)

 

Indiansin joukkueesta kantautui lisää ikäviä uutisia juuri ennen kolmannen ottelun alkua, kun joukkueen parhaan pistemiehen Valtteri Kainulaisen kerrottiin olevan sivussa illan ottelusta. Myös  loukkaantunut Astala oli ulkona vierasjoukkueen kokoonpanosta.

Poissaoloista kärsinyt Indians taisteli ottelussa arvokkaasti, ja otti lopulta ensimmäisen kiinnityksensä välieräpaikkaan. Heimo nousi kolmannessa erässä maalin tappioasemasta tasoihin, ja jatkoajalla puolustaja Ossi Koskinen laukoi ottelun ratkaisumaalin Oilers-maalin verkkoon. Indians voitti ottelun lopulta lukemin 5-4.

 

“Uudet pelaajat pääsevät antamaan näyttöjä”

 

Kolmannen ottelun jälkeen Indiansin poissaolot lisääntyivät entisestään. Neljännen ottelun kokoonpanosta sivussa olivatAstalan ja Kainulaisen lisäksi ykkösketjun hyökkääjä Sami Niskanen, maajoukkuepuolustaja Otto Lehkosuo sekä joukkueen päävalmentaja Antti Vartiainen.

Indiansin ykkösketjun oikealla laidalla pelannut Jasper Auvinen kertoi poissaolojen vaikutuksesta joukkueeseen.

“Uusia pelaajia on noussut mukaan joukkueeseen ja he ovat päässeet antamaan näyttöjä. Se on ollut positiivista, vaikka nyt on poissaoloja tullutkin”, Auvinen kommentoi.

Joukkueiden neljännessä kohtaamisessa perjantai-iltana Espoon Otahallissa nähtiin lopulta Oilersin näytös, kun joukkue nousi ottelussa vaikeuksien kautta 5-3-voittoon. Merkillepantavaa ottelussa oli Indiansin juniorikenttä, jonka kaikki viisi pelaajaa olivat 2000-luvulla syntyneitä. Indians oli loukkantumissuman takia nostanut nuorukaiset pelaamaan, ja kenttä pelasikin ottelussa aivan miesten ottein.

Ensimmäinen erä oli joukkueilta melkoista jarruttelua Indiansin pitäessä palloa. Tauolle mentiin 1-1 -tilanteessa. 

 

Perjantai-iltana nähtiin tiukkaa kamppailua Oilersin ja Indiansin välillä. (Kuva: F-liiga/Juhani Järvenpää)

 

Toisessa erässä pelin tempo nousi, ja muun muassa Oilersin Jesperi Lindfors sai kovasta pelistä johtuen pientä osumaa kroppaansa, mutta palasi myöhemmin kentälle. Oilers karkasi Antti Suomelan maalilla 3-1 -johtoon, mutta Indiansin nuori tähti Jasper Auvinen kavensi ensin ja tämän jälkeen tasoitti ottelun lukemiin 3-3. Näissä merkeissä mentiin jälkimmäiselle erätauolle. 

Oilersin Kristian Lamminen iski heti kolmannen erän alussa maalin, ja myöhemmin Heikki Iiskola vielä lisäsi öljymiesten johtoa. Indians ei tästä enää toennut. Oilers otti jo kolmannen voittonsa ja on voiton päässä välieräpaikasta.

Indians-hyökkääjä Jasper Auvinen iski ottelussa kaksi maalia, mutta hänen mukaansa parannettavaa löytyy vielä paljon.

“Aina on parannettavaa. Muuten ihan hyvä suoritus, mutta koska joukkue ei voittanut, niin oma suorituskaan ei riittänyt tänään. Maanantaina pitää pelata ehjempi peli”, Auvinen ennakoi.

 

Kaksi maalia neljännessä ottelussa tehnyt Jasper Auvinen Trombitin haastattelussa ottelun jälkeen. (Kuva: Jaakko Servo)

 

Katkaiseeko Oilers sarjan ensimmäisellä yrityksellä?

 

Oilersin maalitykki Justus Kainulainen kertoi mietteitään Trombitille perjantai-illan voiton jälkeen.

“Oltiin alusta asti aika huolimattomia omassa pelissä. Hukattiin vähän liian helposti palloa kaverille ja kaverihan nauttii pallon pitämisestä. Siinä vähän epäonnistuttiin, mut onneksi kolmanteen erään saatiin vähän fiksumpaa peliä ja sen ansiosta tänään peli klaarattiin.”

“Nyt on kolme voittoa, ja eteenpäin mennään peli kerrallaan. Meillä on tässä vielä kolme yritystä laittaa sarja poikki, mutta toivottavasti se tapahtuu jo maanantaina”, Kainulainen totesi.

Kainulainen vahvisti katsojien paluun peleihin olleen aivan huikeaa. 

“Tämän takia salibandya pelataan, että pääsee yhdessä yleisön kanssa nauttimaan, tosi siistiä.”

Tänään maanantaina Öljymiehillä on mahdollisuus katkaista sarja kotiyleisön edessä Tapiolan urheiluhallilla.