Kiinan hallituksen suunnitelma rahoittaa maan jalkapalloa yli 10 miljardilla dollarilla on tuonut uuden uhan Euroopan suursarjoille. Eikä Kiina ole yksin, myös Intiasta löytyy rahaa kilpailla Euroopan kanssa.

Ennen nämä rahat käytettiin hiipuneisiin supertähtiin, mutta tammikuun siirtomarkkinoilla kiinalaiset seurat voittivat kilpailussa Euroopan jättejä. Alex Teixeiran ja Ezequiel Lavezzin siirrot Kiinaan hämmästyttivät jalkapallo ihmisiä. Olihan näiden kahden pelaajan perässä isoja seuroja, kuten Liverpool(Teixeira) ja Inter Milan(Lavezzi).

Vanhojen pierujen hankkiminen ei kohdistunut pelkästään pelaajiin. Parhaat päivänsä nähneitä valmentajia hankittiin myös isolla. Nykyään katseet ovat kääntyneet nykyaikaisempiin osaajiin.

Aasian Jalkapallossa käytetään leikkaa ja liima metodia, jossa paikalliset valmentajat imevät oppia eurooppalaisilta. Tämä vaatii modernista jalkapallosta ymmärtäviä valmentajia. Idässä aletaan ymmärtämään tämä.

Raha ei silti ole enää ainoa valttikortti. Ison profiilin pelaajien hankkiminen, ja sarjojen radikaali kasvumahdollisuus ovat houkuttelevia tekijöitä.

On enää ajan kysymys milloin ensimmäinen moderni huippuvalmentaja siirtyy Aasiaan. Tuona päivänä Euroopan valta-asema rakoilee.