Salibandyn F-liigan finaalikaksikosta ei tällä kaudella epäselvyyksiä ollut. Molemmat joukkueet raivasivat tiensä finaaleihin voittamalla välieräsarjansa suoraan neljässä ottelussa.

Teksti: Henri Hokkanen

Salibandyn miesten F-liigan finaalijoukkueet ratkesivat jo varhaisessa vaiheessa, kun molemmat joukkueet selvittivät tiensä tappioitta välieräkierrokselta.

Finaaleissa pelaavat joukkueet ovat runkosarjan voittanut Nokian KrP ja TPS.

KrP pelasi välierissä tempun tehnyttä Oilersia vastaan. Oilers pudotti puolivälierissä pitkään pääsarjaa dominoineen Classicin.

Oilers ei kuitenkaan pystynyt haastamaan nokialaisia, vaan se taipui otteluvoitoin 4-0.  Oilersin kausi jatkuu siis pronssiotteluun.

KrP:n vastustaja tulee Turusta. TPS niin ikään selvisi finaaleihin otteluvoitoin 4-0 Jyväskylän Happeeta vastaan. Ratkaisevan neljännen ottelun TPS voitti jatkoajalla.

Finaalikaksikko oli lopulta selkeä. Nokian KrP ei ole vielä hävinnyt otteluakaan tänä keväänä, ja TPS on hävinnyt puolivälierissä viimeksi yhden ottelun. 

F-liigan finaalit käynnistyvät perjantaina.
Kuva: fliiga Instagram

F-liigassa nähdään tällä kaudella siis uusi mestari. Kumpikaan finaaleissa pelaava joukkue ei ole juhlinut SM-kultaa miesten pääsarjassa.

Nokian KrP pelasi finaaleissa viime kaudella, mutta kausi päättyi kuitenkin toiseen sijaan.

Myös TPS:llä on kokemusta finaaleista viime vuosilta. Kaudella 2018-2019 se taipui Classicille finaaleissa otteluvoitoin 1-4. 

Sarja alkaa Nokialta tulevana perjantaina, ja mestari on selvillä viimeistään huhtikuun lopulla.

KrP pelaa ensimmäisen finaalinsa tutulla Raholan teurastamolla, mutta muut kotiottelut se tulee mitä todennäköisemmin pelaamaan toisaalla. Paikka tullaan ilmoittamaan tulevan viikon aikana. Syy erikoisjärjestelyihin on se, että Raholan halli ei täytä F-liigan finaalien yleisökapasiteettivaatimuksia.

Pronssiottelussa kohtaavat Happee ja Oilers, ja ottelu pelataan perjantaina Jyväskylässä.

Naisten F-liigan voittaja oli tällä kaudella TPS. Häviöittä koko kauden pelannut TPS voitti finaalisarjan 4-0 Classicia vastaan, ja ratkaiseva finaali pelattiin täydessä Bläk Boksissa Lempäälän Ideaparkissa.  TPS on dominoinut täysin ylivoimaisesti naisten sarjaa viimeiset kaksi kautta.