F-liigassa saatiin jännittää runkosarjan viimeisiin otteluihin asti. Monien vaiheiden jälkeen Nokian KrP:n vei runkosarjan voiton.

Teksti: Henri Hokkanen

Runkosarjan voitosta taisteltiin F-liigassa viimeiseen otteluun asti. Nokian KrP haki Lempäälästä Classicin vieraanan 4-3 voiton, ja varmisti tällä pudotuspeleihin ensimmäisen valinnan.

F-liigan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin keskiviikkona. Mestarin vaihtuminen on tänä keväänä lähempänä kuin moneen kauteen. Moni joukkue antoi runkosarjan aikana merkkejä, että mestaruustaistossa on enemmän joukkueita mukana verrattuna aikaisempiin kausiin.

Runkosarjan voittaja KrP valitsi itselleen vastustajaksi oululaisen OLS:in. Viime kaudella finaaleihin asti yltänyt Nokian KrP on tällä kaudella yksi isoimmista mestarikandidaateista ja lähtee tähän ottelusarjaan selkeänä ennakkosuosikkina.

Myös TPS kamppaili runkosarjan voitosta viimeisessä ottelussaan. Se kärsi kuitenkin tappion vieraskaukalossa, kun vastassa oli tuolloin Oilers. Tämä sinetöi heille toisen sijan pudotuspeleihin. TPS valitsi puolivälierävastustajakseen on Westend Indiansin.

 

Fyysistä sarjaa voi odottaa

“Todella hyvillä mielin pudotuspeleihin, näitä pelejä varten on koko kausi tehty hommia”, kommentoi Indiansin hyökkääjä Jasper Auvinen.

TPS on sarjaan lähdettäessä pienimuotoinen ennakkosuosikki, mutta kelpo kautta pelaavalla Indiansilla on silti täydet mahdollisuudet edetä välieriin.

“Ottelusarjasta odotan todella tiukkaa ja fyysistä. TPS:n vahvuuksiin kuuluu juuri fyysinen peli, joten meidän pitää pystyä vastaamaan siihen”, Auvinen toteaa.

 

Kyseinen ottelusarja alkaa keskiviikkona.
(Kuva westendindians instagram)

Kolmas puolivälieräpari on Happeen ja SPV:n välillä. Ottelusarjasta voi odottaa todella tasaista. Joukkueiden jokainen kohtaaminen päättyi runkosarjan aikana yhden maalin erolla. Pistepörssin voittanut Peter Kotilainen on suuressa roolissa SPV:n jatkoaikeiden kannalta. 

Viimeisessä otteluparissa pelaa moninkertainen hallitseva mestari Classic ja Espoolainen Oilers.  Classicilla on mahdollisuus seitsemänteen perättäiseen mestaruuteen. 

Nämä kaksi joukkuetta kohtasivat toissa kaudella finaaleissa, joten kokemuksia isoista peleistä toisiaan vastaan löytyy ihan lähimenneisyydestä. Classic vei tuolloin mestaruuspokaalin selkein voitoin 4-0.