Salibandyn miesten F-liigan pudotuspelit alkavat tänään perjantaina. Jokainen puolivälieräsarja päättyi viimeistään viidennessä ottelussa.  Panokset kasvavat välierävaiheeseen mennessä, ja todennäköistä on, että ottelusarjoista tulee tasaisempia.

Teksti: Henri Hokkanen

Ensimmäinen välieräpari selvitti tiensä vakuuttavasti välieriin, sillä molemmat voittivat ensimmäisen ottelusarjan voitoin 4-0. Joukkueet ovat Esport Oilers ja Nokian KrP.

Oilers teki tempun puolivälierissä, mitä kukaan tuskin odotti: laittoi yhdelle dynastialle pisteen, ja vei Classicin suoraan kesälomille.

Vastus välieriin mennessä ei Oilersille helpotu, nimittäin vastaan tulee viime kaudella finaalissa pelannut Nokian KrP. KrP voitti runkosarjan ja saa tähänkin ottelusarjaan kotiedun.

“Hyvillä fiiliksillä lähetään haastamaan runkosarjan ykköstä. Varmasti tulee sarja, josta kumpi vain pystyy menemään jatkoon”, kommentoi tulevia välieriä Oilersin hyökkääjä Arttu Haapala.

KrP varmisti runkosarjan voiton viimeisessä runkosarjaottelussa.

“Vastustajalla on laatua joka osa-alueella, ja pienetkin virheet on pyrittävä pitämään ihan minimissä. Pitää jatkaa samaa puolustuspelaamista, mitä tehtiin parhaimmillaan Classic-sarjassa”, Haapala toteaa.

Vaikka puolivälieräsarja Oilersin ja Classicin välillä oli selkeä, eivät ottelut olleet vain Oliersin rallattelua.

“Classicia vastaan oli toki tiukkaa. Onnistuttiin kääntämään  yhden maalin pelit ja pystyttiin kaivamaan tärkeitä kolmansia eriä kotiinpäin, mikä tuo itseluottamusta”, Haapala tiivistää.

 

 

Esport Oilersin ykkösketju oli puolivälierissä tehokas. (Kuva: F-liiga/Juhani Järvenpää)

 

Turku vastaan Jyväskylä

Toisessa välieräsarjassa kohtaavat  TPS ja Happee.  Kumpaakaan joukkuetta ei testattu isommin puolivälierissä, mutta tästä ottelusarjasta voi ennakoida tulisempaa.

Runkosarjassa Happee oli turkulaisia vahvempi keskinäisissä otteluissa, mutta Turussa on jo pidempään ollut hyvä trendi salibandyssä. Pitkään samalla rungolla pelannut joukkue on ehtinyt kokea monet pudotuspelisarjat yhdessä.

Runkosarjassa kovia pisteitä takonut Miko Kailiala on jatkanut pudotuspeleissä siitä, mihin runkosarjassa jäi. Kailiala tulee olemaan isolla varmuudella yksi ottelusarjan avainpelaajista. 

Kotietu sarjassa on TPS:llä, joka tuo pienen edun turkulaisille.

Molemmissa kaupungeissa nähdään varmasti erinomainen tunnelma. Erityisesti Happeen kotihallissa “Hirviteatterissa” on yksi sarjan parhaista kotiyleisöistä.