Force India, koko nimeltään Sahara Force India Formula One Team Limited perustettiin vuonna 2007, kun intialainen Vijay Mallya ja alankomaalainen Michiel Mol ostivat Spyker F1 nimellä kilpailleen tallin 88 miljoonalla eurolla. Talli on ensimmäinen intialainen talli F1:n historiassa. Force Indian ensimmäinen kilpailu ajettiin Australian Melbournessa vuonna 2008.

Force Indian tallipäällikkö on Vijay Mallya. Tallin teknisenä johtajana toimii Andrew Green.

Force India tallin perustana toimii Jordan-talli, joka perustettiin vuonna 1990. Jordan myytiin vuonna 2005, jolloin nimeksi tuli Midland. Midland ehti kilpailla F1:ssä vain yhden kauden ajan, kun Spyker osti tallin itselleen.

Force India on kilpaillut moottoriurheilun kuninkuusluokassa kaiken kaikkiaan 9 kautta, joista on kertynyt yhteensä 171 kilpailua. Paalupaikalta Force India on startannut kerran, kun italialainen Gianancarlo Fisichella oli Belgiassa vuonna 2009 aika-ajojen nopein. Kilpailun nopein kierros on ajettu Force Indialla neljä kertaa.

Kausi 2016 oli Force Indian tähänastisen historian paras. Talli sijoittui valmistajien MM-taulukossa sijalle neljä jättäen taakseen kahtena edellisvuotena kolmanneksi sijoittuneen Williamsin. Talli keräsi jopa kaksi palkintokorokesijaa, kun meksikolainen Sergio Pérez ajoi kahdesti podiumille.

Tällä kaudella intialaistallin ratissa nähdään Sergio Pérez ja Manor-tallista siirtynyt nuori Esteban Ocon.

Sergio Pérez (s.26.01.1990, Guadalajara, Meksiko) 117 kilpailua, 0 voittoa, 7 palkintosijaa, 367 pistettä. 

Pérezin F1-ura alkoi vuonna 2011 Sauberilla. Hänestä tuli ensimmäinen meksiloiskuski sitten vuoden 1981, jolloin kuljettajana oli Hector Rebaque.

Kaudella 2012 Pérez ajoi toistaiseksi uransa parhaan sijoituksen, kun hän ajoi kahdesti toiseksi korkeimmalle palkintokorokkeelle. Hän nousi samalla kaudella Italian GP:ssä ruudusta 13 upeasti kilpailun toiseksi.

Hän siirtyi kaudeksi 2013 McLarenille Jenson Buttonin tallikaveriksi. Kauden jälkeen hän siirtyi Force Indialle. Alkava kausi on Pérezin uran neljäs intialaistallissa.

Esteban Ocon (s.17.09.1996, Évreux, Ranska) 9 kilpailua, 0 voittoa, 0 pistettä. 

Ocon liittyi Lotuksen nuorten kuljettaijien kehitysohjelmaan vuonna 2010. Esteban Ocon voitti F3-luokan mestaruuden vuonna 2014, jonka jälkeen hän pääsi ajamaan kaksipäiväisen testin Lotuksella Valenciassa. Saman vuoden marraskuussa hän ajoi Abu Dhabin GP:n vapaissaharjoituksissa.

Kauden 2016 Ocon aloitti Renaultin testi-ja varakuljettajana, mutta siirtyi elokuussa kesken kauden Manor-talliin, jossa hän ajoi yhdeksän kilpailua.

Marraskuussa 2016 Force India ilmoitti Oconin siirtyvän talliin monivuotisella sopimuksella.

Artikkelikuva: Ella Kajaste

Kuljettajien kuvat: wikipedia.org