Mercedes AMG Petronas F1 Team eli Mercedes tuli F1-sarjaan kaudella 2010, kun Mercedes osti Formuloissa aikaisemmin ajaneen Brawn GP:n. Mercedeksellä oli talli moottoriurheilun kuninkuusluokassa kausina 1954-1955.

Tallin päämaja sijaitsee Iso-Britanniassa. Tallipäälikkönä työskentelee Toto Wolff ja tekninen päällikkö on James Allison.

Suomensukuinen Nico Rosberg ajoi tallissa kaikkiaan seitsemän kautta voittaen yhden maailmanmestaruuden.

Mercedes on voittanut kolme valmistajien maailmanmestaruutta ja kuljettajien maailmanmestaruutta on Hopea nuolen kuljettaja juhlinut viidesti.

Kaudella 2016 Mercedeksen ratissa ajoivat Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Suomalainen Valtteri Bottas vaihtaa Williamsin ajohaalarin hopeiseen pukuun, kun Bottas siirtyi uransa lopettaneen Nico Rosbergin tilalle kaudeksi 2017.

Lewis Hamilton (s.07.01.1985, Stevenage, Iso-Britannia) 188 kilpailua, 2 247 pistettä, 53 voittoa, 3 maailmanmestaruutta.

Lewis Hamilton debytoi F1:ssä kaudella 2007 McLarenilla. Nuori Hamilton taisteli heti maailmanmestaruudesta, mutta joutui taipumaan Kimi Räikköselle yhdellä pisteellä. Kaiken kaikkiaan Hamiltonin ensimmäinen kausi kuninkuusluokassa oli huikea. Nuori britti jäi pisteiden ulkopuolelle vain kaksi kertaa.

Kaudella 2008 Lewis Hamilton jahtasi aggressiivisella ajotyylillä maailmanmestaruutta. Hänen ajotyylinsä herätti kokeneissa kuljettajissa hieman närää, kun Mark Webber ja Jarno Trulli. Lopulta Hamilton voitti maailmanmestaruuden todella dramaattisten vaiheiden jälkeen yhden pisteen erolla Felipe Massaan.

Kaudella 2009 McLarenin vauhti ei riittänyt taistelemaan mestaruudesta, ja Hamilton jäi MM-pisteissä sijalle neljä. Kauden aikana hän voitti vain yhden kilpailun.

Myös vuosina 2010-2012 McLarenin vauhdilla ei taisteltu maailmanmestaruudesta ja Hamiltonin nimi löytyi sijoilta 4-5.

Kaudeksi 2013 Lewis Hamilton siirtyi Mercedekselle. Ensimmäinen kausi Hopea nuolessa sujui viime kausien tapaan Hamiltonin ollen MM-sarjan neljäs.

Kaudet 2014-2015 oli Mercedeksen ylivoimaa. Kaudella 2014 Lewis Hamilton voitti 11 kilpailua ja voitti maailmanmestaruuden 67 pisteen erolla Nico Rosbergiin. Hamilton uusi maailmanmestaruutensa vuonna jälleen 2015.

Viime kaudella Hamilton joutui taipumaan Nico Rosbergille viidellä pisteellä.

Valtteri Bottas (s. 28.08.1989, Nastola, Suomi) 78 kilpailua, 411 pistettä, 0 voittoa

Valtteri Bottaksen F1-ura alkoi vuonna 2010, kun hänet nimettiin Williamsin testikuljettajaksi.

Bottaksen ensimmäinen kisakausi F1:ssä oli vuonna 2013, kun hän nousi Williamsin kilpakuljettajaksi. Williamsin vauhti ei riittänyt taistelemaan MM-pisteistä, mutta ajoi vaihtelevissa olosuhteissa Kanadan GP:n aika-ajoissa kolmanteen lähtöruutuun. Kilpailussa Bottas valahti kuitenkin sijalle 14.

Kaudella 2014 Williamsin iskukyky parani ja Bottas nähtiin palkintokorokkeella jopa kuusi kertaa. MM-sarjassa Bottas sijoittui lopulta neljänneksi.

Kausi 2015 Williams ei pystynyt aivan viime vuoden tapaan kiusaamaan Mercedeksen ylivoimaa, mutta Bottas ajoi kuitenkin kauden aikana kaksi kertaa palkintokorokkeelle.

Viime kaudella Bottas ajoi tasaisesti, mutta jäi MM-sarjassa vasta sijalle 8.

Artikkelikuva: Ella Kajaste ja Noora Lipponen

Kuljettajien kuvat: wikipedia.org