Alkavaa kautta on hehkutettu ennakkoon kaikkien aikojen Formula 1 -kaudeksi. Ensimmäistä kisaa on odotettu vesi kielellä uusien sääntömuutosten ansiosta. Myös suomalaisten näkökulmasta kaudesta on tulossa kaikkien aikojen kiinnostavin Valtteri Bottaksen siirryttyä Mercedekselle ja Kimi Räikkösen jatkaessa piristyneellä Ferrarilla.

Autot tulevat olemaan nopeimpia lajin historiassa. Jo talvitesteissä nähtiin huikeita kierrosaikoja, vaikka todennäköisesti kukaan ei vielä näyttänyt todellista vauhtiaan. Tänä vuonna nähdään useita rataennätyksiä. Perjantain vapaissa harjoituksissa mentiin jo alle Schumacherin vuonna 2004 kellottaman rataennätyksen. Uusien autojen lisääntynyt downforce edesauttaa tätä asiaa varsinkin mutkaisilla radoilla. Moottoreista saadaan myös enemmän tehoja irti tänä vuonna.

Kärkitalleista varsinkin Red Bull tuntui piilottelevan iskukykyään talvitesteissä. Jo testien jälkeen oli puhetta, että Red Bull tulee ensimmäiseen kisaan täysin eri autolla, jolla olivat talvitesteissä. Red Bullin suunnittelijavelho Adrian Newey on ollut pitkästä aikaa innoissaan autojen suunnittelusta. Tämä voi olla huono asia muille talleille, koska Newey on yleensä löytänyt uusista säännöistä jotain, mitä muut eivät ole.

Suomalaisten iloksi Ferrari näytti nopealta ja vakaalta talvitesteissä, mikä ei jäänyt huomaamatta muilta talleilta. Kimi Räikkönen kellotti testien nopeimman ajan. Nyt kun autot ovat kuskeille vaikeampia ajettavia, oletetaan tämän sopivan juuri Räikköselle. Kaikesta huolimatta Kimiä ei pidetä mestaruudesta taistelevien kuskien listalla kovin korkealla.

Mercedes on automaattisesti ennakkosuosikkien listalla. Aika suuri ihme pitäisi tapahtua, että Mersua ei kärkikahinoissa nähtäisi. Tämäkin on hyvä asia meille suomalaisille Bottaksen Mercedes- sopimuksen myötä. Bottaksen ennakoidaan jäävän tallikaverinsa Hamiltonin jalkoihin, aivan kuten Räikkösenkin oletetaan olevan vaikeuksissa Vettelin kanssa.

Autot ovat kokeneet suuren mullistuksen uusien paljon kaivattujen sääntömuutosten myötä. 6 cm leveämmät eturenkaat ja 8 cm leveämmät takarenkaat ovat yksistään jo iso ulkonäöllinen muutos. Uudet takasiivet ovat 15 cm matalampia aikaisempiin verrattuna. Etu- ja takasiiville tulee leveyttä lisää 20 cm. Auton keula on myös 20 cm pidempi. Näillä muutoksilla autoihin haetaan lisää downforcea ja mutkanopeutta. Radalla suurin huomattava ero on juuri mutkanopeus.

Nähtäväksi jää mitä uudet säännöt tulee tekemään kisoille. Jatkuuko jonossa ajelu vai nähdäänkö ohituksia muuallakin kuin suorien päässä. Ensimmäinen näyte tästä saadaan tulevana sunnuntaina kun kauden ensimmäinen kisa alkaa Australiassa.

Teksti: Tomi Vuori

Kuva: Elias Lahtinen