Vantaan Energia Areena muuttuu hetkeksi sulkapalloihmisten mekaksi, kun perinteinen Finnish Open käynnistyy torstaina. Turnaus on yksi Euroopan sarjan korkeatasoisimpia osakilpailuja ja mukana on yli 200 pelaaja 30 eri maasta, aina Aasia mukaan lukien.

Kiva päästä taas pelaamaan koti-Suomessa, valmistautuminen ja edeltävä kisa ovat sujuneet mukavasti, Eetu Heino vakuuttaa. Viikonloppuna edessä on Finnish Open ja miesten kaksinpelit. Viimeisimmästä kotimaan kisasta Heino lähti kyseisen luokan voittajana.

 

Nanna Vainio tositoimissa SM-kisoissa

Turnauksen korkeimmalle rankattu pelaaja on naisten kaksinpelisuosikki Beatriz Corrales. Hänen maailmanrankingissa on peräti 22. Kovatasoisessa kilpailussa on mukana jopa 17 naista maailman top100-rankingista.

Suomalaisista kaksinpeliin valmistautuvat Nanna Vainio (106) ja Airi Mikkelä (139). Vainion ensimmäisen kierroksen avausvastus on vielä epäselvä, Mikkelän vastus puolestaan tulee joko Ruotsista tai Englannista.

– Parempaa arpaonnea olisin toivonut. Englannin Chloe Birch on pelannut loistavasti. Romanian avoimissa hän muun muassa selvisi finaaliin, Mikkelä harmitteli hiukan pelikaaviota. Turnauksen jälkeen nainen jää ansaitulle lomalle ja tähtää sitten kohti olympiakarsintoja.

 

Suomenmestari Anton Kaisti saa karsintavastuksen itänaapurista

Miesten kaksinpelissä ykkössijoitettu on ruotsalainen Henri Hurskainen (42). Suomalaisista kaksinpelitaistoon ilmoittautuvat Anton Kaisti ja Ville Lång (59) Långin osallistuminen on kuitenkin epäselvää loukkaantumisen vuoksi.

– Varvas on pahasti tulehtunut. Perjantaina voin varmuudella sanoa, pelaanko lainkaan, Lång avaa kuntoaan. Jos Ville pelaa, vastustaja selviää torstain karsinnoista. Myös Eetu Heino pääsee avaamaan perjantaina ilman karsintaa.

Tammikuun SM-kisoissa kaksinpelikullan sensaatiomaisesti taistellut Anton Kaisti aloittaa torstaina karsinnasta ottelulla Venäjän Vladimir Rusinia vastaan. Kaistin mahdollisuudet piilevät siinä, ettei Rusini ole varsinainen kaksinpelien erikoismies.

Jenni Nyström ja Henri Aarnio kohtaavat ruotsalaisparin

 

– Vladimir pelaa enemmän nelinpeliä ja sekanelinpeliä, joten omalla pelillä avausvastus on voitettavissa. Sekanelinpelissä Mathilda Lindholmin kanssa vastaan tulee niin ikään venäläisiä. He ovat varmasti paha pari, Kaisti ennakoi.

Nelinpeleissä ei tänä vuonna pelata lainkaan karsintoja. Miehissä mukana on neljä ja naisissa viisi suomalaisparia.

Sekanelinpelipareistamme voisi esiin nostaa myös talven suomenmestarit Henri Aarnion ja Jenny Nyströmin sekä Marko Pyykösen ja virolaisparinsa Karoliine Höimin.

Pyykkönen ja Höim pelasivat juuri finaalissa Portugalin avoimissa ja kohtaavat nyt avauskierroksella ruotsalaisparin. Aarnion ja Nyströmin avauspari tulee ranskasta. Marin ja Lorraine Baumann (97) tarjoavat taatusti kovan vastuksen nuorillemme. Ykkössijoitettu ranskalaispari on maailmanlistalla sijalla 36, joten haasteita riittää myös turnauksen edetessä.

Toisaalta viime vuonna Suomen parhaimmat sijoitukset tulivat juuri nelinpeli- ja sekanelinpelikentiltä. Odotukset tätä mielenkiintoista pelimuotoa kohtaan ovat siis tänäkin vuonna korkealla.

Teksti: Noora Karppinen ja Loviisa Hautoniemi, Kuvat: Suomen Sulkapalloliitto