Vantaa Energia Areenalla on parhaillaan käynnissä sulkapallon kansaiväliset Finnish Open kisat. Ensimmäinen varsinainen pelipäivä toi yllätyksiä. Ykkössiotettu ruotsalainen Henri Hurskainen putosi ensimmäisellä kierroksella. Myös suomalaisten suosikki viitossiotettu Ville Lång putosi ensimmäisellä kierroksella. Päivä ei ollut muillekkaan suomalaisille helppo. Monen tie katkesi toisella kierroksella.

Eetu Heino Kuva: Loviisa Hautoniemi

Positiivista tulosta päivään toi Eetu Heino, joka selvitti upeasti tiensä puolivälieriin. Heino otti voiton ensin intialaisesta Subhankar Devstä ja myöhemmin iltapäivästä hän kaatoi vielä tanskalaisen Matthias Almerin, suoraan kahdessa erässä.

– Peli meni suunnitellusti kahdessa erässä. Toisen erän puolivälissä oli vähän passiivista pelaamista, mutta sen jälkee lähti taas kulkemaan hyvin, Heino kommentoi.

Lauantain puolivälieriin tiensä selvitti kaiken kaikkiaan seitsemän suomalaista. Miesten nelinpelissä nähdään Marko Pyykkönen  ja Pekka Ryhänen. Naisten nelinpelissä on kaksi suomalais paria Anna Paavola ja Sonja Pekkola sekä Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström. Sekanelinpelissä ei nähdä suomalaisia, eikä myöskään naisten kaksinpelissä. Eetu Heino pääsi ainoana suomalaisena miesten kaksinpeleistä jatkoon.

 

Kirjoitus: Loviisa Hautoniemi