Formula ykkösten kausi jatkuu viikonvaihteessa Kiinan osakilpailulla.

Kiinan F1-viikonloppu käynnistyy Suomen aikaa torstaina aamulla vapailla harjoituksilla. Aika-ajot ovat vuorossa lauantaina kymmeneltä ja itse osakilpailu sunnuntai aamuna kello yhdeksältä.

F1-kausi käynnistyi kaksi viikkoa sitten Australian osakilpailulla. Kauden avauksessa voiton nappasi Ferrarin Sebastian Vettel vajaan kymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Mercedesin Lewis Hamiltoniin. Suomalaisista ensimmäisen osakilpailun Mercedeksen ratissa ajanut Valtteri Bottas tuli maaliin kolmantena ja Ferrarin Kimi Räikkönen neljäntenä.

Viime kaudella Kiinan GP:n voitti uransa lopettanut hallitseva maailmanmestari Nico Rosberg. Suomalaisista Räikkönen oli viides ja Bottas kymmenes.

Sääennusteiden mukaan Shanghaihin on luvattu sateista keliä koko viikonlopun ajaksi. Näillä näkymin ainoastaan lauantain aika-ajot ajetaan mahdollisesti poutaisessa säässä. Itse kilpailun ajaksi odotetaan kovaakin sadetta.

Ennakkosuosikkina tulevaan viikonloppuun lähtee kauden avausosakilpailun voittanut Vettel. Mahdollisen sadekelin uskotaan satavan nimenomaan Ferrarin laariin. Syynä tähän on se, että Ferrari pääsi testaamaan Pirellin sadekelin renkaita talvikaudella huomattavasti muita enemmän. Tämä voi myös nostaa Räikkösen osakkeita tulevaan viikonloppuun. Sateesta huolimatta voittotaistelusta ei voi unohtaa Hamiltonia eikä Bottasta.