Hallitseva mestari  Tappara sai itselleen välieriin vastustajan, kun IFK kukisti Lukon voitoin 4-2. Ottelusarja alkaa perjantaina poikkeuksellisesti Helsingissä, vaikka kotietu on tamperelaisilla.

Teksti: Henri Hokkanen

Tapparan meno on ollut vakuuttavaa myös tälläkin kaudella, eikä pysäyttäjää näytä löytyvän. Tappara hoiti itsensä välieriin Kookoota vastaan suvereenisti voitoin 4-0. Nyt Tapparalle tulee ensimmäinen kunnon haaste, kun Helsingin IFK tulee vastaan.

IFK on kevätkaudella pelannut tuloksellisesti erinomaista jääkiekkoa. Ensin se pelasi itsensä runkosarjan kuuden joukkoon melko pitkältä takamatkalta. 

Lukkoa vastaan se karkasi otteluvoitoissa jo 3-0-tilanteeseen. Lukko ei kuitenkaan päästänyt IFK:ta helpolla, vaan kavensi tilanteen 3-2 voittoihin.

IFK:n Otto Paajanen löi joukkueensa välieriin jatkoaikaosumallaan kuudennessa ottelussa.

Otto Paajanen löi IFK:n välieriin dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoerässä. (Kuva: Kari-Rinta-Rahko)

Välierät alkavat liigassa perjantaina, mutta vaikka Tappara voitti runkosarjan, ei se aloita pelaamaan otteluitaan kotiareenassa. 

Kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Helsingissä, ja kaksi seuraavaa Tampereella. Kotiedun Tappara saa mahdolliseen viidenteen sekä seitsemänteen otteluun. Syynä tämän kaltaisille erikoisjärjestelyille ovat konsertit, joille Tanpereen uusi areena on varattu.

“Hallitseva Euroopan mestari sekä hallitseva liigan mestari, niin mahtavaa on lähteä haastamaan”, kommentoi Otto Paajanen voitetun Lukko-sarjan jälkeen.

Toisen välieräparin ottelut alkavat myös perjantaina, ja siinä kohtaavat Ilves ja Pelicans. Ensimmäinen ja toinen osaottelu pelataan Lahdessa samoista järjestelysyistä.