Vaatelainaamo Vaatepuun toimitusjohtaja Soile-Maria Linnemäki osallistui puolisoineen Itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

 

 

Soile-Maria Linnemäen Linnan juhilen iltapuku
Kuva: Maaret Aronniemi-Juntunen

Soile-Maria Linnemäki perusti vaatelainaamo Vaatepuun vuonna 2013 harrastusmielessä tuodakseen kotiseudulleen Järvenpäähän vastuullisen vaihtoehdon pukeutua ja nauttia muodista. Neljä vuotta perustamisen jälkeen Linnemäki puolisoineen kutsuttiin Linnan juhliin.

Kutsua juhliin Linnemäki ei osannut aavistella vuoden teeman ‘’Yhteinen ympäristömme’’, perusteellakaan. Ihmiset ympärillä eivät kuitenkaan yllättyneet.

–  Olen kuullut paljon palautetta tätä minun toimintaa sivusta seuranneilta että näinhän tämän kuuluikin mennä, olet ehdottomasti kutsusi ansainnut. Se tuntu tietysti kivalta, vaikka itse ei osannut sitä odottaa niin joku muu ajatteli että voisi kohdata tämä teema ja Vaatepuun idea, Linnemäki kertoo.

Linnan juhliin Linnemäki lähti edustamaan koko Vaatepuuta; työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Juhlissa hän sai myös ainutlaatuisen tilaisuuden nähdä oman yrityksensä lainaamia kotimaisia design iltapukuja käytössä, sillä Vaatepuulta lainattin Linnan juhliin yhteensä viisitoista asua.

– Niitä olikin tosi hauska bongailla siellä ihmisvilinässä. Osan näistä puvuista olin itse lainannut näille juhlijoille, mutta sitten siellä oli myös paljon niitä että en ollut ollut siinä asiakaspalveluhetkessä ollut mukana. Bongasin vaan puvun ja kävin esittäytymässä että hei, olen itseasiassa Vaatepuun edustaja, sulla taitaa olla meidän yhteinen asu päällä. Se oli tosi hauskaa ja siitä tuli tosi hyviä keskusteluja vastuullisesta pukeutumisesta.

Linnemäki uskoo, että juhlien ‘’Yhteinen ympäristömme’’-teeman aiheuttama keskustelu jatkuu vielä pitkään. Hänen mukaansa teema oli hyvä ja ajankohtainen, ja Presidentin kuuluukin ottaa kantaa ja näyttää mallia siitä suunnasta, mitä kansalaisten kannattaa ja pitää ottaa huomioon omassa arjessaan.

Kauaa Linnemäki ei ehinyt juhlista toipua, sillä juhlien jälkeisenä lauantaina hän oli jo palannut valmistelemaan Helsingin Vaatepuun uuden liikkeen avajaisia, joita vietettiin perjantaina 14.12. Helsingin liike on yksi neljästä Järvenpään, Tampereen ja Turun Vaatepuiden lisäksi. Jokaisessa Vaatepuussa on lainattavissa kotimaisia design vaatteita kertaluontoisesti tai jäsenyydellä.  Lainattavana on myös Linnemäelle ja Vaatepuulle Linnan juhliin suunniteltu puku. Elegantti iltapuku on Anne-Mari Pahkalan käsialaa.

 

 

Nea Leino