Emma Koivisto (vas.) ja Essi Sainio (oik.) perjantain Slovakia-kamppailussa. (Kuva: helmaritfi/Instagram, Norika Szombatova)

 

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Georgian illalla Helsingissä. Jaossa on tärkeät pisteet, kun Helmarit taistelee edelleen lohkon kakkospaikasta. Georgia kärsi torstaina nöyryyttävän 0-15-tappion Ruotsille, mutta Suomen päävalmentaja Anna Signeul korostaa, ettei tiistain ottelu tule olemaan kotijoukkueelle helppo.

Teksti: Tatu Haglund

Karsintalohkossa tilanne on selkeä: Ruotsi on lohkokärjessä porskuttamassa kovaa vauhtia suoraan kisoihin, kun taas jatkokarsintaan oikeuttavasta kakkospaikasta käydään kovaa kamppailua Suomen, Irlannin ja Slovakian kesken.

Helmarit joutui tyytymään perjantaina 1-1-tasapeliin Slovakian vieraana. Suomen maalista vastasi Tuija Hyyrynen. Tulos oli joukkueelle suuri pettymys, sillä Suomi oli otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki, ja myös pelitapahtumiin nähden niskan päällä.

“Loimme Slovakiaa vastaan tarpeeksi maalipaikkoja voittaaksemme ottelun. Georgia-otteluun meidän tulee parantaa viimeistelytehokkuutta, johon olemme keskittyneet viime päivät”, päävalmentaja Anna Signeul totesi maanantaisessa lehdistötilaisuudessa.

 

Ria Öling, Tuija Hyyrynen, Olga Ahtinen ja Heidi Kollanen valmistavissa harjoituksissa maanantaina. (Kuva: helmaritfi/Instagram, Riku Laukkanen)

 

“Pelaajien keskittyminen, sitoutuminen ja terävyys oikealla tasolla”

 

Georgia saapuu Helsinkiin vaikeista lähtökohdista. Se on hävinnyt kaikki viisi karsintaotteluaan tekemättä maaliakaan. Kahdessa edellisessä ottelussa Irlantia ja Ruotsia vastaan georgialaisten verkkoon on tehty käsittämättömät 26 maalia.

Signeul ei odota tiistaisesta kohtaamisesta helppoa, mutta luottaa pelaajiensa iskukykyyn.

”He tulevat todennäköisesti puolustamaan syvältä, ja sellaista puolustusta vastaan hyökkääminen ei ole ikinä helppoa. Tarvitsemme paljon liikettä, ja tehokkuutta viimeistelyyn.”

Joukkue on ollut hyvässä vireystilassa viime viikon maanantaista lähtien, kun kokoonnuimme. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Pelaajien keskittyminen, sitoutuminen ja terävyys ovat olleet oikealla tasolla.”

Suomi, Irlanti ja Slovakia ovat A-lohkossa vain kahden pisteen päässä toisistaan, ja joukkueet saattavat päätyä tasapisteisiin karsintojen päätteeksi. Tällöin maaliero ratkaisee kakkospaikan kohtalon. Joukkueet ovat keskenään niin tasaisia, että se, joka iskee Georgian verkkoon eniten maaleja, saattaa hyvinkin napata syksyllä MM-jatkokarsintapaikan.

Maanantain lehdistötilaisuudessa paikalla oli myös keskikenttäpelaaja Olga Ahtinen. Häneltä kysyttiin, onko joukkueen sisällä puhuttu maalieron tärkeydestä Georgia-ottelun alla.

“Emme ole puhuneet siitä erityisemmin. Totta kai on selvää, että meidänkin on pystyttävä tekemään paljon maaleja, jotta maalieromme paranee.”

Ottelu alkaa Bolt Arenalla tiistaina klo 18:15.