Uutta opiskelupaikkaa on mahdollista hakea kevään yhteishaussa

HEO:n opiskelijoiden työurakka alkaa olla lopussa ja kevään yhteishaku on jälleen ajankohtainen. Opiskelijat vaikuttavat optimistisilta jatkonsa suhteen.

Kirjoittava journalisti-linjan opiskelija Kirsi Halmetoja näkee, että hänen aikansa HEOssa ei valunut hukkaan, vaikka toimittajaa hänestä tuskin tulee.

“Ensiksi hain Helkaan. Kun hakeminen kesti, niin valitsin Heon kirjoittava journalisti- linjan, koska tykkään kirjoittaa”, tuumii Kirsi.

Kevään yhteishaussa Kirsi hakee uutta opiskelupaikkaa ja linja on selvillä.

“Olen viihtynyt Heossa ja seuraavaksi haluaisin opiskella sosiaalitieteitä tai mennä töihin”, Kirsi tiivistää.

 

Kirsi Halmetoja
Kirsi Halmetoja

Seuraavaksi tapaan oikeustieteitä lukemaan halajavan Sampsan. Sampsa ei päässyt opiskelemaan korkeakouluun ja alkoi sen sijasta opiskella kansanopistossa. Onko se rimanalitus?

“Ei missään tapauksessa. Tämä on ollut ehdottomasti positiivinen kokemus. Seuraavaksi menen toivottavasti kohti uraputkea”, Sampsa pohtii.

 

yhteishaku1
Sampsa

Toinen oikiksen pääsykoekirjoja kahlaava opiskelija Olli Valtanen ei taas päässyt yliopistoon eikä korkeakouluun ja valitsi Heon. Hänen mielestään kansanopistostakin voi olla jotain hyötyä jatko-opintoja ajatellen.

“On, paljon aiheita joita pohtia. Toivottavasti niiden avulla saa tarpeeksi elämän eväitä, jolla voi suunnata kohti työelämää”, Olli tuumii.

HEO toimii hyvänä polkuna kohti vaativampia kouluja ja ehkä jopa väylänä työelämään.

Teksti: Aleksi Juvonen
Kuvat: Martta Nerg