Helsingin IFK ja Rauman Lukko urakoivat maanantai-iltana 60 minuuttia maaleitta, kunnes ensimmäisessä jatkoerässä HIFK:n Iiro Pakarinen onnistui sivaltamaan kiekon maaliin. Se varmisti HIFK:lle toisen kiinnityksen paikkaan neljän parhaan joukossa.

Teksti: Veeti Suomalainen, Kuvat: arkistokuva Teemu Levänen

Puolivälieräsarjan toinen osaottelu oli äärimmäisen tasainen. Alkuun Lukko oli ottelussa paremmalla jalalla, mutta HIFK onnistui parantamaan läpi ottelun hyökkäyspeliään.

Lukko sen sijaan tuskailee tällä hetkellä pahoin maalinteon kanssa. Omaa kieltään kertoo, että edellisessä seitsemässä ottelussa Lukko on tehnyt vain kuusi maalia.

Avauserässä molemmat joukkueet kävivät kolkuttelemassa maalirautoja. Josh Kestner oli vieraista lähinpänä maalintekoa terävällä tolppalaukauksellaan.

Tunnustelevasti aloittanut HIFK sai etenkin erän loppuun todella vahvaa painetta Lukon-maalille. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Julius Nättinen, jonka yritys kuitenkin kolisutti vain maalin rautoja.

 

Maalivahtipelille kunniaa – Melartilta tyhmä temppu

Toisessa erässä HIFK jatkoi veturin paikalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta HIFK ei onnistunut saamaan kiekkoa maaliin. Lukon Artem Zagidulin ja HIFK:n Roope Taponen ottivat toinen toistaan näyttävämpiä koppeja, mutta kumpikaan joukkueista ei onnistunut viimeistelemään hyvistä paikoista maaleja. Erityismaininnan torjunnallaan saa punapaitojen Taponen, joka pysäytti Lukon 2-1 -ylivoimahyökkäyksen näyttävällä patjatorjunnallaan.

Toisen erän päätyttyä HIFK:n Ilari Melart veti tyhmästi poikittaisella mailalla päin Lukko-kapteeni Anrei Hakulista kasvoihin ja nappasi itselleen ottelun kannalta turhan ulosajon tarjoten samalla vieraille kolmannen erän alkuun viiden minuutin ylivoiman.

 

Vaatimaton ylivoima koitui kohtaloksi

Kolmannen erän alkuun Lukko pääsi jauhamaan viideksi minuutiksi ylivoimaa, mutta homma jäi lopulta todella mielikuvituksettomaksi, eivätkä todellisille vaarapaikoille vieraat missään vaiheessa päässeet. Jatkoerässäkin Lukko pääsi yrittämään voittomaalia ylivoimalla, mutta heikko viimeistely esti maalinteon.

Lopulta ratkaisijan viitan ylleen otti kotijoukkueen Iiro Pakarinen, joka sivalsi jatkoessä kiekon maalin edustalta maaliin ja nousi illan sankariksi.

Lukon päävalmentaja Marko Virtanen tuskaili pelin jälkeen joukkueensa ylivoiman tehottomuutta.

”Ei vain pomppinut meille, ja HIFK iski ensimmäisestä paikastaan maalin. Me ollaan jumpattu ylivoimaa ja maalihan siihen nyt olisi paras lääke, se rentouttaa”, Virtanen kertoi.

HIFK-luotsi Ville Peltonen sen sijaan oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

”Alivoimalla oli paljon hyvää pelaamista. Tällaiset pelit voivat kuitenkin kääntyä miten vain, mutta sitkeä taistelu korjaa niitä virheitä, mitä pelin tiimellyksessä sattuu”, Peltonen sanoi.

Ottelusarjan kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Raumalla.