Veikkausliiga on kulman takana. Siirtomarkkinoilla on sattunut ja tapahtunut. Näyttää siltä, että on tulossa todella jännittävä suomalainen jalkapallokesä. Moni joukkue on vahvistunut, Ykkösestä nousseet joukkueet ovat harvinaisen mielenkiintoisia. PK-35:ssa on monta liigatason pelaajaa ja se on vakavasti otettava vastustaja jokaiselle Veikkausliigajoukkueelle. PS Kemi pelasi vahvan kauden Ykkösessä ja sen kokoonpanossa on myös muutama kova nimi.

Viime vuonna Veikkausliigan voitti SJK. HJK jäi vasta kolmanneksi. Näin ei tule tapahtumaan tulevalla kaudella. Unohtakaa jo se Liigacup.  Klubi on päättänyt dominoida suomen kenttiä siirtomarkkinoista alkaen. Siinä sivussa nousu Eurooppaliigaan ei myöskään näytä mahdottomalta.  Ovi on käynyt ja sisään on tullut toinen toistaan laadukkaampia pelimiehiä. Helsinkiläiset ovat vahvistaneet kokoonpanoaan systemaattisesti alhaalta ylös.

Riihilahti kumppaneineen on päättänyt muurata alakerran niin tiiviiksi, että olisi käytännössä sama kun kuudentoista rajalla seisoisi tiiliseinä. Vasempana pakkina luutii koko Veikkausliigan paraspelaaja Taye Taiwo. Toisella puolella maajoukkuepuolustaja Ville Jalasto. Keskuspuolustus tilkitään Serbialaisvoimin. Ivan Tatomirovicin pelkän nimen lausuminen saa vastustajien jalat tutisemaan. Lisäksi puolustuksen edessä seisoo todella vakuuttava parivaljakko. Toissa kaudella vakuuttavasti europeleissä esiintynyt Anthony Annan, joka on aivan liian kova tekijä Veikkausliiga kentille. Vieressä seisoo ”kotiinpaluun” tekevä Medo. Jorma Uotista lainatakseni, ei huooono!

HJK:n kivenkovan joukkueen täydentää ylempänä pelaavat Atom, Alho, Morelos vain muutaman nimen mainitakseni. Nyt Mika Lehkosuo saa tarvittavaa leveyttä joukkueeseensa. Pelkkä Klubin vaihtopenkki kelpaisi muille joukkueille avaukseksi. Onnea vaan taisteluun RoPs ja SJK.

Teksti: Mikko Kärkäs