By: Sara Turunen
Edellisessä Liigacupin finaalissa verkot heiluivat vasta rangaistuspotkukilpailussa. (Kuva: Sara Turunen)

Jalkapallon Liigacup teki paluun suomalaiseen futiskalenteriin täksi kaudeksi kuuden vuoden tauon jälkeen. Liigacup saa tulevana viikonloppuna uuden voittajan, kun Inter ja Honka kohtaavat lauantaina Espoonlahden urheilupuistossa.

Teksti: Samu Rissanen

Liigacupin edellinen finaali pelattiin vuonna 2016, jolloin FC Lahti kaatoi SJK:n lukemin 4-3 rangaistuspotkujen jälkeen. Tämän jälkeen liigacup pistettiin tauolle kuudeksi vuodeksi, mutta tänä vuonna futisfanit ovat saaneet taas nauttia siitä. Lohkovaiheen ja pudotuspelien jälkeen kaksi parasta ovat jäljellä: Inter ja Honka.

Molemmilla joukkueilla on kokemusta liigacupin voitosta. Inter on päässyt nostamaan voitosta annettavaa kultaista lautasta kerran. Ykkössija on vuodelta 2008, kun he kaatoivat TPS:n lukemin 1-0. Honka voitti kilpailun muutamaa vuotta myöhemmin 2010 kukistamalla JJK:n rangaistuspotkuilla. Toinen mestaruus tuli heti seuraavana vuonna, kun Tampere United kaatui selkeästi 3-0.

Inter lähtee lauantain kohtaamiseen hienoisena ennakkosuosikkina. Inter oli edellisellä Veikkausliigakaudella neljäs, Honka puolestaan yhdeksäs. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat kuitenkin olleet tiukempia kuin sarjataulukko antaisi olettaa. 

 

https://twitter.com/Veikkausliiga/status/1504392120647536653?t=bEt7nJ-1rdavGaQSEC8Wyw&s=19

 

“Odotettavissa tiukka vääntö”

 

Viime kauden kahdesta kohtaamisessa liigassa toinen päättyi Interille 2-1, ja toinen 2-2.tasalukemiin. Molemmat joukkueet ovat kaataneet isoja joukkueita matkallaan finaaliin. Puolivälierissä HJK kaatui Hongan käsittelyssä lukemin 3-1, ja Inter kaatoi KuPSin samoin lukemin. Finaalista on siis odotettava tasainen kamppailu, vaikka Inter onkin lievä ennakkosuosikki.

“Turnaus ei ole ollut helppo. Jäimme lohkossa kolmanneksi, mutta pudotuspelit ovat sujuneet paremmin. Odotan finaalista tiukkaa vääntöä, sillä Honka on erittäin laadukas joukkue. Heitä on vaikea prässätä ja pidän heidän pelityylistään.”

“Finaalin voittaminen olisi erittäin hienoa, sillä tämä on tärkeä turnaus ja olemme työskennelleet paljon päästäksemme finaaliin”, Interin päävalmentaja, espanjalainen Miguel Grau kertoi Trombitille ennen ottelua. 

 

Miguel Grausta tuli Interin päävalmentaja viime vuoden marraskuussa. (Kuva: Inter Turku/Twitter)

 

Grau siirtyi Interin peräsimeen viime vuoden marraskuussa. Lauantain finaali on espanjalaiselle vasta kuudes ottelu turkulaisten päävalmentajana.

“Olemme kaikki työskennelleet erittäin kovaa siitä hetkestä alkaen, kun saavuin seuraan. Liigacupin voittaminen olisi hieno osoitus siitä, että olemme tehneet asioita oikein. En koe paineita ottelusta, vaikka kyseessä onkin finaali. Olemme enemmän innoissamme tästä mahdollisuudesta kuin jännittyneitä”, Grau sanoi.

Honka-Inter Tapiolan urheilupuistossa la 19.3. klo 14.