Hämeenlinnan Pallokerho on tänä keväänä etenemässä kovaa vauhtia kohti jääkiekon SM-liigan mitalipelejä. Tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä majaileva HPK on varmistanut itselleen jo suoran pudotuspelipaikan. HPK pitää viidettä sijaa 98 pisteellä, kuudentena oleva Ässät on jäänyt 87 pisteellään jo 11 pisteen päähän HPK:sta. Suurimmalla osalla joukkueista liigan runkosarjaa on enää kolme ottelua jäljellä. Mikään muu joukkue ei tule enää horjuttamaan Pallokerhon paikkaa viidentenä.

Tämä kausi on ollut HPK:lle jo ennätyksellisen hyvä verrattuna pariin edelliseen kauteen. Kaudella 2014-2015 HPK jäi sarjassa 11:nneksi ja kaudella 2015-2016 se jäi 13:nneksi. Kauteen 2016-2017 ei lähdetty kovin odotuksin, ainakaan fanien tahoilta. HPK palkkasi uuden päävalmentajan Antti Pennasen, ja Pennasen alaisuudessa HPK on pelannut ennakkoluulotonta jääkiekkoa.

Suuri hankinta tälle kaudelle oli myös Niko Kapanen, joka on tällä kaudella toiminut HPK:n kapteenina. Pallokerho pestasi myös kokeneen Niklas Hagmanin tammikuussa loppukaudeksi Hämeenlinnaan. Hagman on tuonut kerhoon kokemusta ja johtajuutta Kapasen ohella. HPK:n tehokkain pelaaja Sakari Manninen on tehoilla 16+24 liigan pistepörssissä sijalla kahdeksan. Manninen on tärkeä osa HPK:n hyökkäyspeliä ja hänkin tekee joka ilta töitä kovalla asenteella.

Maalivahtiosasto on myös ollut vahva Hämeenlinnassa. 20-vuotias Emil Larmi on torjunut kauden aikana kuusi nollapeliä ja hänen torjuntaprosenttinsa on 91,29. Antti Karjalainen on suoriutunut maalinsuulla myös hyvin. Hänen torjuntaprosenttinsa on 90,47. Karjalainenkin on torjunut kaksi nollapeliä kauden aikana.

HPK:n menestys keväällä ei tule kaatumaan maalivahtiosastoon. Ylivoimapeliä kerhon pitäisi ehdottomasti saada paremmaksi. Tällä hetkellä kerho on ylivoimatilastossa vasta sijalla kymmenen ylivoimaprosentilla 15,18. Kevään pudotuspeleissä erikoistilanteet nousevat aina arvoon arvaamattomaan, joten HPK:n on syytä kehittää ylivoimapeliään parempaan suuntaan.

HPK:n joukkueessa on ollut todella hyvä yhteishenki koko kauden ajan. Se huokuu aina erityisesti jokaisen kotivoiton jälkeen, jolloin pelaajat onnittelevat toisiaan ja on Juho Keränenkin jopa innostunut tekemään muutamia tanssiliikkeitä voittopelien jälkeen. Hyvä yhteishenki kertoo koko joukkueen henkisestä kapasiteetista ja se lupaa vain hyvää kevättä ja pudotuspelejä ajatellen.

HPK:n edellinen mitali on pronssi kaudelta 2006-2007. Ainoa mestaruus on kaudelta 2005-2006.  En näe mitään syytä, miksi kerho ei tulisi tänä vuonna pelaamaan mitaleista, jopa siitä kaikkein kirkkaimmasta. Jos Hämeenlinnassa oranssi kevät etenee joukkueen asettaman tavoitteen mukaisesti, juhlitaan Hämeenlinnassa kauden päätteeksi jääkiekon Suomen mestaruutta.

Teksti: Aki Huuhtola