Helsingin IFK eteni SM-liigan välieriin Tapparaa vastaan dramaattisten vaiheiden jälkeen. Ensimmäiset kaksi ottelua pelataan Nordiksella, vaikka IFK:lla ei ole kotietua sarjaan, koska Tampereen Areena on muussa käytössä.

Teksti: Olavi Ryhänen, Kuva:Teemu Levänen

IFK:n ja Lukon ottelusarja päättyi kuudennessa ottelussa. IFK:lla oli kolme katkaisunpaikkaa, ja kolmas kerta toden sanoi.

Lukko johti ottelua vielä reilut kolme minuuttia ennen loppua lukemin  2-0. Valmentajien lehdistötilaisuudessa Lukon Shaun Heshkan jäähy, jonka aikana IFK:n nousu alkoi, oli puheenaihe.

”Kyllähän tuo jäähy oli aika dramaattinen, ja tilanne oli hanskassa ennen sitä. Tahaton harmittava jäähy. En ole nähnyt sitä sen tarkemmin”, Lukon valmentaja Marko Virtanen kommentoi.

Lukko oli ottelusarjassa jo 0-3- tappiolla, mutta voitot vieraskentällä ja kotona toivat raumalaiset vielä mukaan kamppailuun.

Vaikka Lukko hävisi kolme ensimmäsitä ottelua, olivat he hallitseva osapuoli otteluissa. Tehokkuus kuitenkin uupui.

”Voitettiin ne pelit. Ei siinä ollut mitään, mikä olisi muuttunut. Koen, että nämä oli hyvin pitkälti tämän rytmisiä pelejä mitä tänään”, Virtanen sanoi.

 

”Pirun sitkeä porukka”

IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi ottelusarjan päätösottelua omiensa osalta.

”Tänään pelattiin kehnosti kaksi erää. Meidän porukka on pirun sitkeä. Uskoo ja pystyy tekemään nousuja, vaikka on mennyt heikosti. Pystyy unohtamaan, latautumaan uudestaan ja ottamaan kiinni hetkestä”, Peltonen summasi ottelun jälkeen.

Peltonen mainitsi, että Lukko-sarja oli kuin syksyn pelit.

”Hallittiin ja vietiin, mutta ei oltu tehokkaita. Me kasvetaan näistä vaikeuksista, ja on kasvettukin. Tämä on iso askel . Kolme viimeistä peliä unohdettiin, mikä se meidän juttu oikeasti on. Nyt meidän täytyy päästä siihen taas kiinni.”