SM-Liigan välierät käynnistyvät perjantaina. Välieräparit ovat Ilves-Pelicans ja Tappara-HIFK. Peleistä odotetaan tasaisia.

Teksti: Piia Utoslahti, kuvat: Teemu Levänen

Välieräsarja Ilves-Pelicans käynnistyy perjantaina Lahdessa. Kauden keskinäisistä peleistä Ilves voitti neljä, Pelicans kaksi. Ilves voitti kolmesti kotonaan Tampereella, kerran vieraissa. Pelicans oli kaksi kertaa vahvempi Lahdessa.

Ilves pelasi viiden pelin sarjan Porin Ässiä vastaan ja eteni välieriin voitoin 4-1. Ilves saa vastaansa välierissä Lahden Pelicansin, joka pudotti jatkosta kuopiolaisen KalPan otteluvoitoin 4-3. 

 

Uusi areena kerää kiitosta

Tampereelle viime kaudella avattu uusi areena saa Ilveksen kapteenilta Eemeli Suomelta kiitosta.

“Siellä on ollut hienoa pelata. Sinne mahtuu ihan eri tavalla yleisöä. Hakametsässäkin oli aikanaan hienoa pelata, mutta ei sinne enää ikävöi. On tähän  isompaan yleisömäärään jo tottunut”.

Eemeli Suomi ja Ilves ovat valmiina välieräsarjaan (Kuva: Teemu Levänen)

Kapteenin rooli pudotuspeleissä korostuu, mutta Suomi ei ota paineita siitä. Hän painottaa joukkueelleen kaiken pistämistä peliin, vielä enemmän kuin tavallisessa runkosarjan matsissa.

“Kun pistämme kaiken peliin, niin olemme joukkueena vahvoja”.

Päävalmentaja Antti Pennanen kehuu myös uutta hallia.

“Minulla ei ole muistoja Hakametsästä kuin vierasjoukkueena. Se oli hieno paikka pelata. Siellä oli paljon suomalaista jääkiekkohistoriaa. Uusi areena on huippu paikka ja siellä on upeat olosuhteet pelata jääkiekkoa”.

Antti Pennasen luotsaama Ilves on toista kertaa peräkkäin välierissä. (Kuva: Teemu Levänen)

Myös fanit saavat Pennaselta kiitosta.

“Siellä on myös loistavat fanit. Meidän on hieno tehdä työtämme siellä”.

Välieräsarjat käynnistyvät perjantaina ja lauantaina Lahdessa. Pelicans pääsee aloittamaan kotona, koska Tampereen halli on varattu Antti Tuiskun areenakiertueelle perjantaina ja lauantaina.

Ottelut:

   31.3. Pelicans-Ilves

    1.4.  Pelicans-Ilves

    6.4. Ilves-Pelicans

    8.4. Ilves-Pelicans

    Tarvittaessa:

    11.4. Ilves-Pelicans

    13.4. Pelicans-Ilves

    15.4. Ilves-Pelicans