Mika Immonen kilpailee tällä hetkellä biljardin MM-kisoissa. (Kuva: SBIL)

 

  Suomi lähetti biljardin 10-pallon MM-kisoihin Las Vegasiin kahden hengen joukkueen. Kokenut maailmanmestari Mika Immonen sekä vasta 14-vuotias Riku Romppainen saivat viime viikolla pukea maajoukkuepaidat päälleen. Tulevissa 9-pallon MM-kisoissa nähdään avauskierroksella neljä suomalaispelaajaa.

  Teksti: Lauri Vaininen

  Nuori Riku Romppainen aloitti 10-pallon MM-kisat komeasti voitettuaan sveitsiläisen Daniel Schneiderin. Tie nousi kuitenkin pystyyn taiwanilaista Kun-Lin Wuta vastaan. Romppainen sai silti erittäin tärkeitä ja kovatasoisia kansainvälisiä otteluita vyölleen.

  Vuoden 2009 10-pallon maailmanmestari Mika Immonen on aloittanut oman kisaurakkansa vakuuttavasti. Ensin kaatui japanilainen Yuji Takagi lukemin 8-1, ja seuraavassa ottelussa Immonen onnistui saamaan todella kovan päänahan yhdysvaltalaisesta Corey Deuelista, joka on vakiokasvo vuosittain pelattavassa Mosconi Cupissa. 

  Jonas Soutoa vastaan Immonen sai tehdä täyden päivätyön. Immonen onnistui kuitenkin kairaamaan 8-6-voiton nuoresta espanjalaisesta ja jatkaa pelejään 4. kierroksella Daniel Maciolin kanssa. 

  10-pallon pelien lomassa arvottiin myös 9-pallon MM-kisojen otteluparit. Rankingin 64 parasta pelaajaa kohtaavat sijoittamattomat 64 pelaajaa. 

  9-palloa pidetään virallisena kisalajina poolbiljardissa. Myös 8-pallon, 10-pallon ja straight-poolin maailmanmestaruuskisoja järjestetään vuosittain, mutta 9-pallon maailmanmestaruus merkitsee lajissa eniten. 9-pallolla on suurin näkyvyys, yleisö ja palkintorahat. 

  Mika Immonen on suomalaisen biljardin kestomenestyjä. (Kuva: SBIL)

   

  9-pallon MM-kisoissa neljä suomalaista, Immonen kohtaa naispelaajan

   

  9-pallon MM-kisat järjestetään tänä vuonna Milton Keynesissä, Englannissa. Kisoissa on mukana neljä suomalaista, joista Mika Immonen on sijoitettu pelaaja. Hänen maailmanlistasijoituksensa on 30. Immonen kohtaa ensimmäisellä kierroksella Slovakian Ana Gradišnikin

  Avauskierroksen ennakkoon kovin ottelu käydään saksalaisen Joshua Fillerin ja englantilaisen Chris Mellingin välillä. 24-vuotias saksalainen on nuoresta iästään huolimatta voittanut biljardissa jo kaiken mahdollisen, ja lähtee ennakkosuosikkina myös tämän vuoden maailmanmestaruuskisoihin.

  Filler sai arvonnassa vastaansa kovimman mahdollisen ei-sijoitetun pelaajan. Chris Melling on entinen maailmanlistan ykkönen sekä kaksinkertainen maailmanmestari 8-pallossa. Tästä ottelusta ei latausta puutu. 

  Suomalaisottelut avauskierroksella (suluissa pelaajan maailmanlistasijoitus): 

  Sanjin Pehlivanovic(29)-Casper Matikainen 

  Max Lechner(4)-Jani Uski 

  Mika Immonen (30)-Ana Gradišnik

  Chang Yu-Lung (19)-Petri Makkonen