Sergio Gargellin sopimus on kolmivuotinen. (Kuva: Kuvakaappaus Palloliiton tiedotustilaisuudesta.)

Futsalmaajoukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Mico Martic ilmoitti Hollannin EM-kisojen jälkeen siirtyvänsä sivuun. Uudeksi päävalmentajaksi on valittu italialainen Sergio Gargelli. 47-vuotias Gargelli on valmentanut aikaisemmin muun muassa Norjan, Kiinan ja Vietnamin maajoukkueita. Maajoukkuemies Jukka Kytölän mukaan Suomen futsal tarvitsee vielä ulkomaalaista osaamista.

Teksti: Eevert Lifländer

Palloliitto tiedotti maanantaiaamuna futsalmaajoukkueen uudesta päävalmentajasta. Italialaisen Sergio Gargellin sopimus on kolmivuotinen. Gargelli on Suomen futsalhistorian toinen ulkomaalainen päävalmentaja.

Viimeisin suomalainen päävalmentaja on nähty maajoukkueessa vuosina 2005-2012, kun futsalmaajoukkuetta valmensi Jouni Pihlaja. Mico Marticin korvaavalta Gargellilta odotetaan niin menestystä kuin Suomen futsalin tulevaisuuden rakentamista.

Tammi-helmikuun vaihteessa futsalmaajoukkue taisteli itsensä jatkopeleihin, ja tälle menestykselle haetaan nyt jatkoa Gargellin alaisuudessa.

 

Jukka Kytölä näkee Gargellin valinnan oikeana. (Kuva: Suomen Palloliitto)

 

Nuorissa on kasvamassa hyviä pelaajia mukaan A-maajoukkueeseen

 

Futsalmaajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Jukka Kytölä näkee ratkaisun uudesta päävalmentajasta oikeana.

”Ulkomaalaisen päävalmentajan valinta oli melkeinpä välttämätön. Tässä kohtaa tarvitsemme vielä ulkomaalaista osaamista”, Kytölä kommentoi Trombitille.

Sergio Gargelli on valmentanut tällä kaudella AKAA Futsalia ja hän on ehtinyt tottua suomalaisiin futsaliin.

Kytölän mukaan Hollannin EM-kisojen jälkeen katseet ovat MM-parketilla.

”MM-karsintaprojekti on kova, mutta paikka lopputurnauksessa on täysin mahdollinen. Meillä on tulossa hyviä nuoria pelaajia mukaan, jotka eivät vielä EM-kisoihin mahtuneet.”

 

47-vuotias Sergio Gargelli on futsalmaajoukkueen uusi päävalmentaja (Kuva: Kuvakaappaus Palloliiton tiedotustilaisuudesta)

 

”Uuden päävalmentajan tärkein tehtävä on menestyksen rakentaminen”, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti avasi Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

Tulevia haasteita riittää myös kotimaisissa pää- ja alasarjoissa. Futsalin pariin pyritään saamaan uusia harrastajia; pian nähdään, kuinka maajoukkueen menestys ja tekeminen vaikuttaa futsalin asemaan Suomessa.