Kirjoitin jo aikaisemmin viime vuoden puolella siitä, kuinka nyrkkeily on valumassa todella huonoon suuntaan tänä päivänä. Sosiaalisesta mediasta tutut persoonat ovat saaneet päähänsä hypätä kehään, ja yrittäneet tuoda show’hun mukaan lähes halveeraamisen kulttuurin. Tässä tekstissä perehdytään viikonloppuna oteltavaan Ben Askrenin ja Jake Paulin kohtaamiseen.

 

Jake Paul joka on ottanut lempinimekseen “The problem child”, luoden itselleen uran YouTuben ihmeellisessä maailmassa, ja on saanut sielä kerrytetyksi seuraajia jo yli 20 miljoonaa. Kyseiselle suoritukselle on nostettava hattua, sillä kaikilta se ei onnistu. Ilmeisesti videoiden tekeminen on alkanut tympiä, joten Paul löysi itselleen muutama vuosi sitten uuden harrastuksen. Nyrkkeily on todella upea ja tehokas harrastus, ja lajina ammattilaisnyrkkeily on todella upeaa seurattavaa. Näiden kahden välillä on kuitenkin todella suuri ero, se on taitotaso. Jake Paulilla on nyt muutama vuosi nyrkkeilytreenejä takanaan, ja todennäköisesti palkattuna huippuvalmentajat, mutta se ei vielä tee kenestäkään ammattilaista. Tällä hetkellä hän muistuttaa enemmän epävarmaa koulukiusaajaa, joka on ottanut silmätikukseen selvästi heikompansa. 

 

Jake Paulin tuleva vastustaja on siis UFC-piireistä tuttu Ben Askren, jolla on vyöllään reilu 20 ottelua octagonissa. Paperilla näyttää äkkiä siltä, että ottelu on täysin Askrenin heiniä kamppailu-urheilu taustan kautta. Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Jake Paulilla on vyöllään kaksi ottelua kehässä, mutta kumpaakaan ei oikeastaan voi nyrkkeilyksi kutsua. Paulin kaksi edellistä vastustajaa ovat Ali Eson Gib sekä Nate Robinson. Gib on Paulin tavoin tubettaja, kun taas Robinson on entinen koripalloilija. Näistä herrasmiehistä ei kummallakaan rehellisesti sanottuna ole annettavaa nyrkkeilylle, saatika siitä maksavilla katsojille. Näiden kahden jälkeen Askren on iso harppaus haastavampaan vastustajaan, mutta todellisuudessa Askren on harvoja ottelijoita jonka Paul pystyy haastamaan.

Ensinnäkin Paul on nyt saanut muutaman vuoden harjoitella huippuvalmennuksessa, pituuseroa löytyy Paulin hyväksi 7cm, ja viimeiseksi todettakoon, että Ben Askren on yksi heikoimmista pystyottelijoista UFC:n puolella. Seitsemän sentin lisäksi Paulin reach-mitta on 193, kun taas Askrenilla vastaava luku on 185. Askrenin on siis päästävä todella lähelle ottamatta iskuja sisään, koska niitä on tullut riittävästä UFC:n puolella, joten leuka ei ole täyttä terästä. Paulin eduksi menee myös viimeisimmät ottelut. Hänellä viimeisestä ottelusta on kulunut vähän reilu puoli vuotta, kun taas Askren on nähty viimeksi askissa vuoden 2019 lokakuussa. Saattaa 36-vuotiaalla entisellä UFC-ottelijalla olla paikat ruosteessa.

 

Jake Paulin ja Ben Askrenin ottelua myydään pay-perv-view-palveluna Suomessa hintaan 23,99 ja tähän sisältyy ainakin 4 ottelukorttiin merkattua ottelua. Kalleimmillaan PPV-paketit maksavat jopa lähemmäs 50 euroa, mutta niissä pyörivät huomattavasti suuremmat tähdet, joten 24 euron hinta on maltillinen. Kysymys kuuluukin onko ilta 25 euron arvoinen, oma vastaukseni on ei. Tästä kyseisestäkään otteluillasta ei tiedä, kestävätkö ottelut 10 sekuntia vai mennäänkö viimeisen kongiin asti, mutta nyrkkeilyn riemujuhlaa ei tulla ainakaan pääottelussa näkemään. Paulin yli 20 miljoonan seuraajan joukosta löytyy varmasti ainakin miljoona innokasta katsojaa, mutta heistä suurin osa vain ja ainoastaan Paulin takia. Ottelun ennakkosuosikin paineet ovat Askrenin harteilla, ainakin maineen puolesta. Toinen ottelija häviää YouTube-tähdelle, toinen UFC-ottelijalle. Askrenilla ei ole miljoonapäistä fanijoukkoa takanaan ainakaan julkisesti, mutta tuskin kauheasti valehtelen sanomalla, että nyrkkeilyä enemmän seuraava väki toivoo Askrenin ottavan tyrmäysvoiton. 

 

Nyrkkeilijää näillä otteluilla ei ongelmalapseksi itseänsä tituleeraava Jake Paul itsestään tee, mutta saa näkyvyyttä sitäkin enemmän. Ainoa mielenkiintoinen asia ottelussa on nähdä Paulin kehitys nyrkkeilijänä. Mikäli voitto hänelle tulee, niin nähdäänkö tulevaisuudessa vastassa taas selkeästi heikommista lähtökohdista olevia vastuksia, vai saadaanko Paulin show’lle ja huutelulle jo vastinetta. Ammattinyrkkeilijää sinne tuskin saadaan, mutta mikäli saadaan henkilö jolla olisi kokemusta myös kehän sisäpuolelta, niin näkisimme “The problem childin” todellisen tason.