Jokereiden kausi oli kaukana onnistuneesta. Kahteen ensimmäiseen KHL-kauteen verrattuna oli Jokereiden kolmas vuosi venäläisvetoisessa liigassa suorastaan surkea. Joukkueesta ei löytynyt Steve Mosesin, Linus Omarkin tai Brandon Kozunin kaltaisia pelaajia. Ryhmä oli tasapaksu ja kaiken lisäksi se ei päässyt kunnolla sisään päävalmentaja Jukka Jalosen pelitapaan. Tähän lisätään muutama floppihankinta kuten Michael Keränen, Joey Hishon ja Sakari Salminen, niin soppa oli valmis.

KHL:n kanssa tehty kolmivuotinen sopimus on tullut päätökseensä. Viiden kuukauden päästä uusi kausi pyörähtää jälleen käyntiin, mutta kukaan ei tiedä, onko Jokerit mukana, sillä jatkosopimusta ei olla tehty. Tämä epävarmuus ei tee seuralle hyvää imagollisesti eikä taloudellisesti. Kuinka monta pudotuspelikausikorttia Jokerit myi? Ei varmaan kovin monta, sillä korteissa hyvitetään aikaisen tippumisen tapauksessa ensi kauden kortin hinnasta pelaamattomien pelien määräämä hinta. Mutta kuka fani uskaltaisi pudotuspelikortin ostaa, kun ei edes tiedetä missä sarjassa ensi kaudella pelataan, jos edes pelataan. Huomionarvoista on myös se, että Hartwallin ja areenan sopimus päättyy tähän kauteen. Entä kuka maksaa miljoonien kulut ja tappiot, jotka Jokerit on tehnyt joka kaudella?

Jokerit piti elokuussa tiedotustilaisuuden, jossa ei kerrottu oikeastaan mitään. Ilmeisesti tarkoitus oli tällöin kertoa jatkosta, mutta jotain tapahtui ja tilaisuudesta tulikin vain iso floppi. Harkimo on nyt siirtänyt tiedotusta seuran tulevaisuudesta jo mitä erilaisempiin syihin vedoten, mutta nyt selitykset alkavat Harkimoltakin loppua. Ja kysymyksiä riittää.  Mitä pikemmin saadaan näihin kysymyksiin vastaus, sen parempi.