21-vuotias Imatralta lähtöisin oleva Joona Heiskanen opiskelee toista vuotta Turun ammattikorkeakoulussa. Ja edustaa paikallista salibandyjoukkuetta FBC Turkua. Salibandy on ollut myös muuten perheessä isossa merkityksessä.Juniorivuodet
Heiskanen on pelannut pienestä asti salibandya, sekä harrastanut nuorempana muutenkin monipuolisesti urheilua.
-Kyllä kaikennäköstä urheilua tullut harrastettua. Ja tosissaan sählyä nyt aika junnusta asti. Et en muista tarkkaan minkä ikäsenä tullut alotettua. Mutta sanotaan että varmaan sillon kolmosluokan aikoihin alettiin joukkueena pelaamaan. Pesis ja lätkäkin ollut siinä mukana ja kaikennäköstä yleisurheilua ja kaikkea. Mutta sähly on tottakai vienyt sitten voiton, että tämä on joka kerta ollut lähimpänä sydäntä.
Juniorivuosina Heiskanen edusti myös pariakin seuraa.
-Se oli Telakan Urheilijat sillon aluksi kun alotti Imatralla. Ja olikohan vuosi vai kaksi niin siirryttiin Imatran Voima nimen alle. Voimassa menikin käytännössä melkein koko junnuvuodet. Sitten pelattiin b-junnujen kanssa semmoista yhteissarjaa Voima-NST:n kanssa. Sitten samalla divaria Lappeenrannan NST:ssä muutama vuosi.
Opiskelupaikka Turusta
Heiskanen valmistui ylioppilaaksi Imatran yhteislukiosta keväällä 2017. Sen jälkeen hän sai opiskelupaikan Turun ammattikorkeakoulusta. Hän kuitenkin lykkäsi opiskelujen aloittamista vuodella varusmiespalveluksen takia.
-Oltiin Vekaranjärvellä puoli vuotta, 1/18 aloitin siellä tuon intin. Sitten kun intti loppui Juhannuksena 2018 ni sen jälkeen sitten syksyllä aloitin koulun.
Uusi salibandy joukkuekin löytyi Turusta helposti
-Tämä oli käytännössä sillein, että Kytöhongan Perttu oli silloin valmentamassa meitä NST:ssä muutaman kauden. Että se sitten viime kaudeksi siirtyi samaan aikaan Turkuun takaisin. Se on siis Turusta kotoisin ja TPS:ssä ollut mukana. Että siirryin sitten FBC:hen samaan aikaan kun varmistui, että lähden opiskelemaan ja muutan sinne. Perttu sitten käytännössä puhui minut sinne. En ole kyllä katunut päätöstä sen suhteen, että olen tykännyt kovasti FBC:n joukkueesta.
-Kovin paljoakaan ei vaihtoehtojakaan ollut, vaikka isompi kaupunki niin siellä oli vain TPS:n A-junnut tai FBC. Ja divaria halusi pelata kuitenkin miehissä, niin se oli helppo valinta, tuttu koutsi sun muuta.
Tulevaisuutta valmistumisen jälkeen Heiskanen ei ole kerenny vielä hirveästi miettiä
-Itsekään en ole vielä niin pitkälle miettinyt. Sen saa nähdä sitten mihin elämä vie, ei oikein vielä itsekään tiedä. Että jääkö sitten Turkuun vai palaako kotiseudulle, lähteekö ulkomaille tai johonkin muualle. Siitä ei ole mitään sellaista tietoa vielä.
Salibandy veressä
Salibandy on ollut Heiskasen suvussa suosittu laji.
Setä Lasse Heiskanen on pelannut ulkomaillakin menestyksekkäästi.
-Joo, Lasse pelasi 2 divisioonaa Voimassa ja on pelannut Saksassa muutaman vuoden. Voittanut Saksan mestaruuden ja on edustanut Suomea nuorten MM-kisoissa.
Isä Jarno Heiskanen on edustanut Suomea miesten MM-kilpailuissa ja on ollut muutenkin merkittävässä roolissa Joonan peliuralla.
-Isä tottakai nyt NST:ssä pelannut ja sitten Ruokolahden Rajussa. Yhdet MM-kisat käynyt edustamassa vuonna 2000. Onhan tottakai kun iskä tietää lajista paljon ja ollut lajin parissa, niin tietää paljon kaikesta ja osaa antaa hyviä vinkkejä. Ja tottakai kannustaa aina parhaansa mukaan ja tällein. Nykyään ei enää niin paljon tietysti isän neuvoja tule ei nyt voi sanoa kuunneltua, mutta ei niitä tietenkään tule niin paljon kun asutaan melkein 400 kilometrin etäisyydellä toisista. Mutta aktiivisesti tottakai seuraa pelejä ja sieltä tulee tottakai tipsejä silloin tällöin. Mutta sanotaan, että tottakai kun aloitti salibandyn, niin iskällä oli iso vaikutus. Että houkutteli siihen mukaan ja tottakai tykkäsi itsekin siitä pelaamisesta kovasti. Kyllä isä on aina ollu isosti läsnä.
-On se aina ollu semmonen tietynlainen esikuva. Laji on ollut silloin niin erilainen, mutta on sillon nuorempana iskän pelejä tullut kovasti katsottua ja ottanut sieltä vinkkejä. Vaikka itse ei niistä peleistä paljoa muista, niin monet sanoo että itsestäkin löytyy samanlaisia piirteitä pelaajana kun isästäkin. Että kyllä se jollain tavalla veressä kulkee varmastikin.
Jarno myös valmensi Joonaa lähes koko junioriajan ja toimii nykyään pikkuveli Justuksen valmentajana Voiman 2005 syntyneille C-junioreille.
-Joo se valmensi B-junnuihin asti sitä meidän Voima-NST yhdistelmäjoukkuetta. Sitten kun siirryin kokonaan tuohon NST:n divarijengiin, niin siinä vaiheessa loppui se iskän valmennuksen alaisuudessa oleminen. Sitten hänkin keskittyi isommin sitten tähän pikkuveli Justuksen joukkueeseen ja niiden valmentamiseen.
Myös Justus on Joonan mukaan yhtä kova pelimies, kuten suvun muut pelaajat.
-Kyllähän Justuksessa on paljon potentiaalia. Hän on ehkä vähän erityylinen pelaaja, kuin itse olen. Se on enemmän semmonen pelinrakentaja. Kun itse ehkä enemmän semmonen vauhdillinen joka tilanteeseen menijä, ehkä välillä päättömästi juoksentelen siellä ja tällein. Mutta Justus on enemmän sellanen fiksumpi pelaaja.