Tulevaisuuden lupaukset-sarja esittelee HEOn Kulta-tapahtumaan osallistuvia mielenkiintoisia henkilöitä eri linjoilta.

 

Vuonna 2016, suoritettuaan kaksoistutkinnon lukiossa ja Tampereen kauppaoppilaitoksessa, Roosa Sallila ei ollut vielä täysin varma tulevaisuudestaan. Hän päätti pitää välivuoden, tehdä töitä, matkustella  ja tutkailla erilaisia koulutusvaihtoehtoja.

– Kaksoistutkinnon suoritettuani työskentelin ravintolassa jokapaikanhöylänä, mutta pidemmän päälle työ rupesi nyppimään ja kaipasin maisemanvaihdosta.

 

 

Journalismi erilaisissa muodoissaan on aina kiinnostanut Sallilaa ja välivuoden lähestyessä loppuaan hän haki Lahteen ja Tampereelle medianomikoulutuksiin. Helsinkiin muuttaminen oli myös aina ollut ajatuksena ja kun Lahdesta ja Tampereelta ei opiskelupaikka auennut, hän alkoi etsimään opiskelumahdollisuuksia Helsingistä.

Päättäväisesti hän käytti paljon vapaa-aikaansa googlaillen kaikkea journalismiin ja valokuvaukseen liittyvää, kunnes HEOn visuaalisen journalismin ja valokuvauksen linja kiinnitti hänen huomionsa. Kesällä 2017 HEOssa oli kolme tutustumispäivää joista yhteen hän osallistui, joskin hieman varautuneesti.

– Lähdin tutustumispäivään vähän sellaisella ”katsotaan mitä tästä nyt tulee”-asenteella, mutta koulu vaikutti todella lupaavalta ja mielenkiintoiselta ja päätös hakemisesta oli sillä selvä.

 

 

Sallila on ollut tyytyväinen kouluun ja hänen tulevaisuudensuunnitelmansa on selkeytynyt visuaalisen journalismin linjan ansiosta. Vaikka hän kokee, ettei hänen tulevaisuutensa ole pelkästään valokuvauksen parissa, on koulutus tarjonnut hyvän pohjan ja lisän hänen tulevaisuuteensa.

HEOon kuuluvan työharjoittelun Sallila suorittaa Bauer Medialla, joka on suuri, useita radiotuotantoja toimittava mediatalo. Hän pääsi online-tuotannon puolelle ja odottaa innolla harjoitteluaan toivoen, että siitä aukeaisi uusia ovia. Vaikka työharjoittelusta poikisikin töitä, hän on hakenut jatko-opiskelemaan Haaga-Heliaan ja Metropoliaan journalismia, joka on HEOn ansiosta varmistunut hänen omimmaksi jutukseen. Myös erilaiset tapahtumatuotannot kiinnostavat Sallilaa.

– Jos tulevaisuudessa saisin yhdistää työni ulkomaihin, olisi se unelmien täyttymys!

 

HEO Kulta – Kulttuuri- ja taideviikot KOKO-teatterissa 3.-14.4.2018. Visuaalinen journalismi ja valokuvaus-linjan gender-aiheinen valokuvanäyttely nähtävillä koko tapahtuman ajan.

 

Teksti: Tuuli Vähämäki

Kuvat: Jaana Valjanen