Monen nuoren pojan unelma on olla, kuten Kimi Räikkönen (A.K.A Iceman). Mikä on todellisuus 20 unelmantoteuttajan takana?

Lajin todellinen hinta

Hinta näkyy aikaisin jo Karting OK-juniori -luokassa, joka on tarkoitettu 12-14 vuotiaille. 

  • Jos haluat olla hyvä, on pakko lähteä heti vuoden alussa Italiaan ajamaan kaikki mahdolliset talvisarjat. Kausibudjetit ovat 150 000 eurosta ylöspäin – siis tuon ikäisillä.

Näin sanoi Jyrki Järvilehto iltalehden tekemässä haastattelussa 16.12.2019.

Jos ajattelee, että tulevaisuus on enemmän, kuin epävarma ja silti summat ovat yli 100 000 euroa, on onnella ja lompakolla iso merkitys menestyksessä. 

Kaiken lisäksi, jos haluaa autourheilun huipulle, niin nimeä on saatava heti ensimmäisestä kartingkilpailusta. Ehkä tilanne ei onneksi kuitenkaan ole ihan tämä, mutta menestymällä aikaisin ja voittamalla esimerkiksi kartingin MM-sarjan. parantaa näin omaa mahdollisuuttaan menestyä omalla urallaan.

Jos ei F1, niin mikä sitten?

Aina ajoitus, talous ja taito eivät riitä lajin “ultimaattiselle” huipulle, mutta silti kaikkia eväitä ei välttämättä ole syöty. Amerikassa on paljon sarjoja, kuten Amerikan GT-sarja, jossa tällä hetkellä ajaa muun muassa suomalainen Toni Vilander, joka on hyvää pataa F1-konkari Räikkösen kanssa. Ajohommia löytyy myös esimerkiksi Le Mans 24-tunnin osakilpailussa. Kartingista polku voi johtaa myös rallin MM-sarjaan. Entiset kartingtallikaverit Esapekka Lappi ja Teemu Suninen ovat päätyneet kääntämään rattia sorateillä. Aaro Vainio on toistaiseksi Suomen menestynein kartingkuljettaja. Vuonna 2009 hän kävi kaappaamassa kartingissa MM-sarjan hopeasijan. Hän on voittanut kilpailuja myös GP3-sarjassa. Nykyään hän ajaa GT-sarjaa Team Rosbergin väreissä. Tallipäällikkönä toimivat vuoden -82 F1-maailmanmestari Keke Rosberg ja saksalainen Arno Zensen. Kuka on seuraava suomalainen, joka tuo pienen pohjolan takaisin maailmankartalle?

 

Ilmari Savolainen

ilmari.savolainen00@gmail.com