Kauden toinen Euro Hockey -turnaus pelataan Moskovassa tulevana viikonloppuna.

Tämän perinteisen Channel One Cupin ehdoton voittajasuosikki on isäntämaa Venäjä. Venäjällä on koossa lähes MM-tason joukkue. Moskovan TsSkan pelaajia joukkueeseen mahtui peräti 8. Dallas Starsia viime kaudella edustanut Valeri Nichuskin on myös joukkueessa. Toisesta KHL:n isosta seurasta Pietarin SKA:sta maajoukkuepaidan päälle vetävät muun muassa Pavel Datsjuk ja paluun maajoukkueeseen tekevä Ilya Kovalchuk. Venäjä koki myös ison menetyksen, kun alun perin joukkueeseen nimetty SKA:n tehokolmikko Vadim Shipatshev, Jevgeni Dadonov ja Nikita Gusev jäivät viime hetkillä sivuun loukkaantumisten takia. Joukkue on täynnä erittäin hyviä yksilöitä, mutta nähtäväksi jää, kuinka päävalmentaja Oleg Znaroks saa pelaajat pelaamaan yhteen. Sama juttu kuin joka vuosi jokaisessa turnauksessa.

Kun Karjala-turnauksessa Suomella oli erittäin kokenut joukkue eivätkä tulokset olleet kovinkaan hyviä, valitsi Lauri Marjamäki Venäjän turnaukseen aika kokemattoman joukkueen. Turnauksessa maajoukkue debyytin tekee kahdeksan pelaajaa. Kotimaan Liigasta mukaan mahtui peräti 13 pelaajaa. Puolustuspään ehdoton liideri on kokenut MM-kisapakki Sami Lepistö. Salavat Julajev Ufaa edustava pakki on ylivoimaisesti kokenein puolustaja varsin kokemattomassa puolustuksessa. Yhdeksästä  puolustajasta kuusi on ensikertalaisia. Teemu Eroselta pelejä maajoukkueesta löytyy 18 ja Mikko Lehtoselta 6.

Hyökkäyksestä löytyy mielenkiintoisia pelaajia. Maajoukkue debyytin tekee Liigan pistepörssiä johtava Henrik Haapala. Muut hyökkäyksen ensikertalaiset ovat IFK:ta edustava nuorten maailmanmestari Roope Hintz ja Ässissä erittäin hyvän alkukauden pelannut Simon Suoranta. Hyökkäyksen kärkinimiä ovat KHL:ssä hyvät kaudet pelanneet Teemu Hartikainen, Oskar Osala sekä Karjala-turnauksessa vakuuttanut Miro Aaltonen.

Maalivahdit Harri Säteri ja Joni Ortio ovat EHT-turnaukseen hyviä maalivahteja. Suomi pelaa turnauksen ensimmäisen ottelun Tsekkiä vastaan Helsingin jäähallissa tänään.

Tsekin joukkue koostuu pääosin oman pääsarjan ja KHL:n pelaajista. Tsekin ykkösmaalivahti lähtökohtaisesti on Avangard Omskia edustava Dominik Furch. Puolustus Tsekillä on varsin kokematon, kaikki puolustajat ovat syntyneet 90-luvulla. Kokenein puolustaja on Michal Jordan, jolla maajoukkuepelejä on 42.

Hyökkäyksestä puolestaan Tsekeiltä löytyy laajuutta. Ehdoton ykköstähti on Vladimir Sobotka, jolta löytyy NHL-kokemusta 381 pelin verran. Nyt Sobotkalla on menossa kolmas kausi Omskissa, jossa joka kaudella hän on tehnyt hyviä pistemääriä. Toinen NHL-kokemusta tuova pelaaja on Jiri Sekac. Viime kaudella kolmea eri NHL-seuraa edustanut Sekac siirtyi kesällä KHL:ään Ak Bars Kazaniin. Yksi erittäin mielenkiintoinen maajoukkuedebyntantti on David Tomasek. Vuonna 1996 syntynyt pelaaja pelaa ensimmäistä kautta aikuisten tasolla ja on tehnyt 29 pelissä 16 pistettä.

Ruotsilla on erittäin kova joukkue kasassa. Viktor Fasth tuo varmuutta maalille, hänellä on maajoukkueessa monen vuoden kokemus. Mielenkiintoa puolustukseen tuo David Rundblad. Rightin puolen pakki pelasi 4 kautta Pohjois-Amerikassa NHL:n ja AHL:n välillä. Täksi kaudeksi Rundblad siirtyi Sveitsiin ZSC Lionsiin, jossa hän on esittänyt hyviä otteita. +/- -tilasto näyttää 31 pelin jälkeen 15 maalia plussan puolella. Suomalaisille tuttu, Tapparassa pari vuotta sitten pelannut Henrik Tömmernes on tällä kaudella ollut huikeassa vireessä Frönlundassa. Tömmernes on tehnyt 27 peliin 25 pistettä ja on koko SHL:n pistepörssin kolmantena. Hyökkäyksessä Ruotsilla on paljon oman sarjan pelaajia. Ainoastaan neljä hyökkääjää ei pelaa SHL:ssä. Yksi niistä on Linus Omark. Jokeripaidassa toissa kaudella ihastuttanut pelaaja on hurjassa vireessä Salajev Ufassa. 40 peliin 40 pistettä riittää KHL:n pistepörssin sijalle 7.  

Marraskuun alussa pelatun Karjala-turnauksen voitti Venäjä puhtaalla pelillä. Suomi jäi turnauksessa kolmanneksi, voitettuaan ainoastaan Ruotsin. Viime vuoden Moskovan turnauksen voitti Tsekki 6 pisteellä. Isäntämaa Venäjä jäi turnauksen viimeiseksi, joten sillä on varmasti paljon hampaankolossa ja kova halu näyttää kotiyleisölle.