FC Lahti logo 2012Viime kaudella mitali karkasi, ja joukkue päätyi sijalle 5. Nyt isoja muutoksia kokenut, mutta loistavan harjoituskauden pelannut FC Lahti nousee takaisin sille kuuluvalle paikalle.

Joukkue menetti talven aikana muun muassa 12 maalia iskeneen Matheus Alvesin, sekä maalivahti Henrik Moisanderin, mutta nämä miehet paikattiin hyvillä hankinnoilla.

Joukkue puolustaa erittäin tiiviisti, ja kykenee nopeisiin vastahyökkäyksiin. Nyt hyökkäyksessä häärii Multanen, joka tekee paljon juoksuja linjojen väleistä. Kuhnureiden topparikaksikko on yksi maan kovimmista. Joukkueelta löytyy myös paljon lahjakkaita nuoria, jotka nostavat varmasti tasoaan viime kaudesta.

Joukkuen sijoitus 3.

Seuraa heitä:

Kalle Multanen

Ykkösen maalikuninkuuden kaksi kertaa peräkkäin voittanut Multanen haluttiin FC Lahteen. Viimeisteli kahtena viime kautena Ykkösessä hurjat 49 maalia ja nyt on aika osoittaa, että taso riittää myös Veikkausliigassa. Juoksuvoimainen pelaaja, joka hakeutuu harvinaisen hyvin maalintekopaikoille. Mies hankittiin tekemään maaleja.

Pyry Kärkkäinen

Veikkausliigan parhaita toppareita. Pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla. Kokenut ja tasainen suorittaja, joka on kuhnureiden alakerran johtohahmo. Suoritustaso pelistä toiseen korkealla tasolla. Katkoo vastustajan peliä kovalla prosentilla.

 

Tulleet pelaajat:

Boris Tatar, ESC

Kalle Multanen, FC Haka

Paavo Ahola, VJS

Tomi Maanoja, KuPS

Duarte Tammilehto, IFK Mariehamn

Bonilha, Fluminense (Brasilia) (laina)

Euller, Fluminense (Brasilia) (laina)

Fareed Sadat, FC Espoo

 

Lähteneet pelaajat:

Markus Joenmäki, HJS

Xhevdet Gela, HIFK

Mika Ääritalo, KuPS

Simo Majander, Sudet

Petri Pasanen, lopettaa

Henri Toivomäki, Sarpsborg 08 (Norja)

Aleksi Ristola, PK-35

Matheus Alves, Fluminense (Brasilia)

Henrik Moisander, FC Inter

Pekka Lagerblom, Jacksonville Armada FC (USA)

 

Teksti: Miikka Lahtinen

Kuva: Veikkausliiga