KuPS

KuPS veti viime kauden pahasti alakanttiin sijoittuen sijalle 9. Nyt KuPS:n on aika nostaa itsensä takaisin keskikastin yläpuolelle. Marko Rajamäen suojatit ovat pelanneet surkean pre-seasonin, mutta ei anneta sen hämätä. Joukkueella on joka pelipaikalle laadukkaita pelaajia, mutta muun muassa seuraan tulleiden nigerialaisten tasosta ei ole vielä riittävää tietoa.

KuPS:lla on erittäin rautainen keskikenttä, eikä puolustuslinjakaan kalpene muille sarjan joukkueille. Seuralla ei ole tällä hetkellä varmaa viimeistelijää, mutta hyökkäysvoimaa seuralta löytyy. Tiukkaa puolustavien joukkueiden kanssa KuPS voi olla kuitenkin ongelmissa. Mutta esimerkiksi nuori ja lupaava Urho Nissilä pitää kyllä huolta siitä, että keltapaidat pääsevät hyvin maalipaikoille. Uskon KuPS:n nostavan tasoaan, kunhan uudet pelaajat saadaan ajettua sisään ja nuoret pelaajat ottavat jälleen harppauksen eteenpäin kehityksessä.

Joukkueen sijoitus 5.

 

Seuraa heitä:

Petteri Pennanen

Kuopiolaisten kymppipaikan maestro, joka näkee kentän erittäin hyvin. Valmentaja Marko Rajamäen luottopelaaja. Osaa avata vastustajan puolustuksen loistavilla läpisyötöillään, liikkuu hyvin ja laukoo myös hanakkaasti. KuPS:n tärkein pelaaja, kunhan vain pysyy kunnossa.

 

 

Urho Nissilä

Peliäly ja tekniikka huippuluokkaa Veikkausliigassa. Kuopiolaisten suosikkipelaaja, joka teki jo viime kaudella kaikkiin vaikutuksen. Nousee jälleen enemmän ihmisten huulille loistavalla potkutekniikallaan. Antaa vaarallisia kulmia ja ne lähtevät molemmilla jaloilla. Olisi loistava kymppipaikan pelaaja, mutta Pennasen ottaessa paikan viilettää nuori mies KuPS:n laidoilla. Fyysisesti vaatii vielä vahvistumista, mutta paikkaa sitäkin loistavalla sijoittumisellaan. Potentiaalia kasvaa huippupelaajaksi.

 

Tulleet pelaajat:

Azubuike Ekwuekwe, Warri Wolves (Nigeria)

Gbolahan Salami, Warri Wolves (Nigeria)

Mika Ääritalo, FC Lahti

Johannes Kreidl, HSV (Saksa) (laina)

Paul Onobi, Sunshine Stars (Nigeria)

Atte Hoivala, ei seuraa

Toni Markic, Zawisza Bydgoszcz (Puola)

Ebrima Sohna, Al-Arabi (Qatar)

Miikka Ilo, lopettaa

 

Lähteneet pelaajat:

Irakli Sirbiladze, KPV

Charlie Trafford, Korona Kielce (Puola)

Aatu Laatikainen, VPS

Dani Hatakka, Brann (Norja)

Stephen McCarthy, San Antonio (USA)

Tomi Maanoja, FC Lahti

 

Teksti: Miikka Lahtinen

Kuvat: Veikkausliiga