ropslogoRovaniemen jalkapalloylpeys päätti viime kautensa, ehkä jopa hieman yllättäen hopeajuhliin. Viime kauden tempun toistaminen tulee olemaan vaikeaa, mutta ei kuitenkaan mahdotonta.

Pelaajaliikenne on RoPSilla ollut vilkasta. Uusia mielenkiintoisia nimiä on tullut lähes joka pelipaikalle. Keskikenttää saapuvat vahvistamaan lupaava Robert Taylor ja kokenut Eetu Muinonen. Heidän tehtävänsä olisi paikata Moustagh Yaghoubin jättämä aukko. Tässä onnistumiseen on vaikea uskoa ilman sensaatiomaisia otteita.

Puolustukseen tuli talvella myös iso aukko, kun viime kauden paras puolustaja Obilor vaihtoi maisemaa. Tähän paikkaajaksi on hankittu Interistä Juuso Hämäläinen, joka on Malisen omien sanojen mukaan “pelaavampi kuin viime kauden keskuspuolustajat”. Kovaan paikkaan nuorimies tulee, mutta voi onnistuessaan olla yksi rovaniemeläisten parhaista pelaajista.

Sjoitus. 4

Seuraa heitä:

 

Janne Saksela

A-maajoukkueen päävalmentaja Hans Backen kokenut silmä näkee Sakselassa kansainvälisen tason pelaajan. Pelasi viime kaudella loistavasti laidalla ja sai ensimmäisen maajoukkuekutsun tästä palkintona. Oli myös suomipaidassa pirteä ilmestys

 

 

 

 

Juuso Hämäläinen

Nuori, mutta kokenut keskuspuolustaja. Pelannut jo lähes 100 liigaottelua vaikka on vasta 22-vuotias. Voi nousta Juha Malisen valmennuksessa seuraavalle tasolle, joka tarkoittaa jo käytännössä kansainvälisiä kenttiä.

 

 

 

Tulleet pelaajat:

Juuso Hämäläinen, Inter

Robert Taylor, JJK

Eetu Muinonen, KTP        

Tyler Back, Oregon State University (USA)

Ransford Osei, Polokwane City (Etelä-Afrikka)

Lähteneet pelaajat:

Eero Markkanen, AIK

Tomer Chencinski, Helsingborgs IF

Faith Friday Obilor, FC Inter

Aapo Heikkilä, AC Oulu

Tomas Hradecky, Bohemians Praha 1905

Michael Ibiyomi, AC Kajaani

Moustagh Yaghoubi, Spartaks Jurmala (Latvia)

 

Teksti: Mikko Kärkäs

Kuvat: Veikkausliiga